Американската администрация засилва натиска върху западните търговски компании, застрахователи и

...
Американската администрация засилва натиска върху западните търговски компании, застрахователи и
Коментари Харесай

Цената на руския петрол премина тавана на Г-7, САЩ засилват натиска върху западните компании

Американската администрация ускорява натиска върху западните търговски компании, застрахователи и корабособственици, с цел да им подсети да се придържат към наложения от Г-7 таван на цената на съветския нефт от 60 $ за барел, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция. До реакцията се стигна, откакто той мина този предел и стартира да се търгува над него, оповестяват осведомени източници и специалисти.

Като начало, обаче, Вашингтон е избрал " мек " метод, с цел да не се стигне до взривяване на цените. От американското финансово министерство пишат писма и организират телефонни диалози, с цел да припомнят на участниците на петролния пазар да се придържат към наложените от Г-7 правила, показват осведомени. Представител на администрацията на президента Джо Байдън твърди, че сходни диалози не са преставали от налагането на рестриктивните мерки, само че през последните седмици са станали по-интензивни.

По данни на Ройтерс съветският нефт вид Уралс се търгува над 60 $ от към две седмици. Финансовото министерство на Съединени американски щати пресмята междинна месечна цена, което значи, че той може публично да бъде разгласен за продаван над тавана след още две седмици, което и да провокира по-сериозна реакция.

Администрацията обаче е решена да пипа постепенно и деликатно, с цел да не провокира безпорядък на пазара, който да вдигне внезапно цените, обобщава организацията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР