Американската администрация по храните и лекарствата одобри Zurzuva(зуранолон), първото перорално

...
Американската администрация по храните и лекарствата одобри Zurzuva(зуранолон), първото перорално
Коментари Харесай

В САЩ одобриха за първи път хапче за следродила депресия

Американската администрация по храните и медикаментите утвърди Zurzuva(зуранолон), първото перорално лекарство за лекуване на следродилна меланхолия (СРД) при възрастни. Следродилната меланхолия е огромен депресивен епизод, който нормално се появява след раждането, само че може да стартира и по време на по-късните стадии на бременността. Досега лекуването на СРД беше налично единствено като IV инжекция, сложена от снабдител на здравни услуги в избрани здравни заведения.

„ Следродилната меланхолия е съществено и евентуално животозастрашаващо положение, при което дамите изпитват горест, виновност, безполезност – даже, в тежки случаи, мисли за пострадване на себе си или на детето си. И защото следродилната меланхолия може да наруши връзката майка-бебе, тя също може да има последици за физическото и прочувственото развиване на детето, ” сподели Тифани Р. Фарчионе, лекар по медицина, шеф на отдела по психиатрия в Центъра за оценка и проучване на медикаменти на FDA. „ Достъпът до перорално лекарство ще бъде потребна опция за доста от тези дами, които се оправят с рискови и от време на време животозастрашаващи усеща. “

Както при другите форми на меланхолия, следродилната меланхолия се характеризира с горест и/или загуба на интерес към действия, които са харесвали преди, и понижена дарба за изпитване на наслаждение. Може да се прояви със признаци като когнитивно увреждане, възприятие на горест или некомпетентност, загуба на сила или суицидна концепция.

Етикетът съдържа предизвестие в кутия, което отбелязва, че Zurzuvae може да повлияе на способността на човек да кара и да прави други евентуално рискови действия. Пациентите също може да не са в положение да оценят степента на увреждане. За да се понижи рискът от увреждане, пациентите не би трябвало да карат или да работят с тежки машини минимум 12 часа след приема на Zurzuvae.

Най-честите нежелани реакции включват унесеност, замаяност, диария, отмалялост, назофарингит (обикновена настинка) и зараза на пикочните пътища. Употребата на Zurzuvae може да провокира суицидни мисли и държание. Zurzuvae може да аргументи увреждане на плода. Жените би трябвало да употребяват ефикасна контрацепция, до момента в който одобряват и една седмица след приема на Zurzuvae.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР