Американската администрация е одобрила тайно в края на декември отпускането

...
Американската администрация е одобрила тайно в края на декември отпускането
Коментари Харесай

САЩ одобрили допълнителна помощ за Украйна

Американската администрация е одобрила скрито в края на декември отпущането на спомагателни средства за Украйна в размер на 200 млн. $, заяви Си Ен Ен. Вашингтон възнамерява да достави на Киев стрелково оръжие и муниции, здравно съоръжение, аварийни елементи и средства за радиолокационно наблюдаване, твърди малкия екран, базирайки се на източник от администрацията на Джо Байдън.

Конгресът на Съединени американски щати е бил осведомен за спомагателната помощ едвам при започване на януари, а няколко чиновници са разбрали за това по секретни канали, оповестява източникът.

Пакетът е утвърден няколко седмици преди срещата в Женева сред представителите на Съединени американски щати и Русия по урегулирането на спора. Източникът на Си Ен Ен допуска, че администрацията не е желала да притегля вниманието върху това решение преди срещата.

В края на декември Байдън подписа бюджета за защита на Съединени американски щати за фискалната 2022 година, който включва 300 млн. $ (около 265 млн. евро) за военна помощ за Украйна и 150 млн. $ (около 132 млн. евро) за съдействие в региона на сигурността за балтийските страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР