Американска фирма построи за един ден луксозна къща от четири

...
Американска фирма построи за един ден луксозна къща от четири
Коментари Харесай

Вдигнаха дом бижу от 4 контейнера само за ден СНИМКИ

Американска компания построи за един ден първокласна къща от четири 40-футови контейнера. Сградата е поръчана от колежа Бард в Ню Йорк. Институцията е желала да подвигна бързо и елементарно нова медия лаборатория към кампуса си.  

МВ Architects употребява четири остарели контейнера, който са сложени един до различен. Оформила се е застроена повърхност от 12 на 4,8 метра. Къщата е издигната единствено за един ден под управлението на проектант Мазиар Бехруз. За неин първообраз е употребен планът Insta House, който бе демонстриран през 2010 година.

Общата повърхност на двуетажния дом е 89 кв. м. Отвън и от вътрешната страна къщата наподобява доста съвременна. Цялата задница образува прозорец с височина над 5 метра. В университетската къща половината от втория етаж е оставен необработен и помещението на дневната обгръща височината на двата етажа.  

МВ Architects считат, че къщата им е идеална и за самостоятелно жилище. С планировката може да се създадат доста неща. Освен дневна с висок таван, която е употребила пространството на горния етаж, от горната страна може умерено да се развият три спални. В показания вид къщата има просторна дневна с баня и място за кухня на първия етаж. На втория е завършено огромно студио, което би могло да се обособи като спалня.  

Преработката на старите контейнери и трансформирането им в пространство, годно за живеене, е коствало единствено 100 хиляди $. Подобна сума е извънредно ниска за цените на американското строителство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР