Aмериканска двойка закупи и реновира италианско жилище от 14-и век

...
Aмериканска двойка закупи и реновира италианско жилище от 14-и век
Коментари Харесай

Три имота за €15 000: Как американска двойка купи жилище в Италия от 14-и век и го превърна в уютен дом


Aмериканска двойка закупи и реновира италианско жилище от 14-и век и го трансформира в комфортен дом.

Дъг и Лия Джонсън пренасяли фантазията си за живот в Италия през годините. Когато отивали на странствуване в южноевропейската страна, разглеждали къщите и проектирали в съзнанието си по какъв начин биха изглеждали, в случай че сами ги обзаведат. За множеството от парцелите обаче нямали нужните средства. Докато един ден Дъг не попаднал на публикация за апартамент от 14-и век в дребното италианско градче Вазанело в район Лацио. Обявената цена била 13 000 евро.

„ Идеята за нещо, което е издигнато през 14-и или 15-и век беше в действителност завладяваща “, споделя Дъг Джонсън пред CNN Travel и добавя, че има податливост към „ коригиране на остарели здания “.

Той незабавно видял капацитета в двустайното жилище с високи тавани и голямо място за камина. Проучил Вазанело и бил обхванат от концепцията. Не било елементарно обаче да убеди брачната половинка си, че закупуването на непроверено онлайн, италианско остаряло жилище е нещо, което би трябвало съществено да се обмисли.

„ Беше належащо дълго увещание, а хората ни мислеха за луди ", споделя Лия.

Двойката отделя доста време в разглеждане на италианското градче посредством Гугъл Earth. Решава да направи своя оферта за парцела – предлага 9000 евро. Не могат да повярват, когато от другата страна я одобряват.

През юни 2019 година Дъг и Лия – и двамата учители по изобразяване, пътували до Италия, с цел да завършват закупуването.

„ Когато пристигнахме, към този момент познавах града доста добре. Знаех къде тъкмо да паркирам и по какъв начин да стигна до жилището, в който брокерът ни очакваше “, споделя мъжът.

Посрещнати с цветя из целия град

Посещението им съответствува с Infiorata del Corpus Domini - локален фестивал, в границите на който жителите на Вазанело постилат цветя по калдъръмените пътища сред църквите.

„ Чувствахме вълшебно. Бяхме пристигнали в вярното време “, споделя Дъг.

В района има редица изкуствени пещери, антични стени и гробници, които датират от етруския интервал, който предхожда римската цивилизация.

А чувството в жилището било необичайно – толкоз пъти съпрузите го били разглеждали на фотоси, а в този момент към този момент го обитавали. То било непокътнато в доста положително положение след напускането на предходния притежател преди доста години. На място обаче осъзнават и какъв брой доста работа ги чака.

Въпреки че Джонсън имат прочут опит с реновирането на парцели в Съединени американски щати, те нямат визия по какъв начин ще се оправят в Италия.

Бързо уголемение на парцела

Изготвили собствен проект, а по-късно намерили проектант и дърводелец, които да работят по него. Старите теракотени плочки, покриващи пода, се движели. Когато повдигнали част от тях, видели, че изпод има ниши за предпазване. А в идващия миг алармените системи се присъединили.

Оказало се, че структурата „ не е здрава “, а подпорните греди под пода трябвало да бъдат заменени. Единственият метод това да се случи, било с позволение на притежателите на жилището под жилището. Семейство Джонсън трябвало да се свърже с тях. А малко по-късно даже договорили да закупят и това пространство за 3500 евро. Така разширили парцела си и улеснили ремонтните и преструктуриращи процеси. Свързали горното и долното пространство с вита стълба.

След като към този момент имали два жилището в една и съща постройка, двойката разкрила още едно помещение, което си помислила, че е удачно за винарска маза. То се намирало под втория парцел и приличало на пещера, закупили го за 2500 евро. А него имало бъчви и бутилки с вино.

Дъг и Лия създали стълби и към избита. Искат да я изпълнят със стелажи за вино и даже да я трансфорат в място за дегустации.

Обща цена на закупуване: 15 000 евро

Ремонтни действия: До 105 000 евро

„ Обичаме вино, а толкоз има толкоз доста лозя в долината в близост “, споделя Дъг пред CNN.

Общата цена на закупените парцели било към 15 000 евро. Ремонтните действия, които са съвсем приключени, обаче излезли много по-скъпо – сред 75 000 и 105 000 евро, дружно с таксите и налозите.

Вдъхновение от крепости и антични пазари

Двойката изначално желала да резервира „ античното чувство на жилището си “. Тя почерпила ентусиазъм за обзавеждането и от замъка Орсини край Рим, който датира от края на 13-и век, както и от други исторически парцели в местността. Посещава и антични пазари.

Едно от най-интригуващите неща за постройката, в която са парцелите на Джонсън, е, че тя е обвързвана с същински замък - Mercuri Pozzaglia Palace, който е предпазен от италианското държавно управление. Американците едвам по-късно разбрали за този факт.

Според италианската преса този замък в миналото е бил благосъстоятелност на някогашен кмет на Тоскана, а по-късно е принадлежал на граф. Сега към този момент и той е на пазара, само че който реши да го възвърне, ще би трябвало да следва прецизни инструкции.

„ Възхитително е, че Италия резервира старите здания, решението да събориш значима структура, не е елементарно “, споделя Дъг.

Той и Лия се нанасят в италианския си дом през февруари тази година.

Снимки: Doug Johnson


Ключове: Пица, фокача и стопляне

„ 4-годишният развой на основаване беше необикновено преживяване. Пристигнахме късно през нощта и се срещнахме с нашия другар Паоло на основния площад. Той ни даде ключовете, дружно с пица и фокача от неговата пекарна. Топлината беше включена и всичко беше съвършено ”, споделя италианецът.

Джонсън вземат решение да кръстят жилището си Piccolo Tarfufo, което в превод значи дребен трюфел. Така те показват уважението си към района, който ги е приел и който е първокласно място за лов на трюфели.

Според локалните Вазанело има редица секрети тунели, а един от съседите на двойката даже твърди, че е намерил подобен под парцела си.

Джонсън са опознали локалните поданици добре по време на визитите си в града и споделят, че са били „ посрещнати с отворени прегръдки “.

Капучино, за което не се заплаща

„ Понякога влизаме в магазините за капучино или за самун и не ни разрешават да платим “, споделя Дъг.

Сега, откакто са изпълнили дългогодишната си италианска фантазия, семейство Джонсън желае да прекарва повече време в неотдавна реновирания си парцел.

Двойката възнамерява да прекарва повече време в Италия и продължва да изследва локалния регион.

Тя е съумяла да възвърне и малко учебно заведение в британския град Глостър, издигнато през 1743 година Именно то е непрекъснатият дом на Джонсън.

„ Обичам да реституирам остарели здания. И двамата със брачната половинка ми сме учители по изобразяване, тъй че всичко, което вършим, е един огромен арт план “, споделя Дъг.

„ Уговарям Лия за закупуването на остарели парцели, а за благополучие тя има добър играч дух, с помощта на който е подготвена да се включи в идващото премеждие “, споделя още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР