Американска болница отказа трансплантацията на сърце на мъж, защото не

...
Американска болница отказа трансплантацията на сърце на мъж, защото не
Коментари Харесай

US болница отказа трансплантация на неваксиниран

Американска болница отхвърли трансплантацията на сърце на мъж, тъй като не е имунизиран против COVID-19, съобщи Би Би Си.

Ди Джей Фъргюсън (31 г.) изпитва остра потребност от нов орган, само че болничното заведение в Бостън го е премахнала от листата с чакащите, съобщи татко му Дейвид.

Той посочи, че имунизацията против коронавирус е против " главните правила на сина му и той не има вяра в нея ", по тази причина и не се имунизирал.

Болницата пък упорства, че следва своята неотменна политика.

В мнение от здравното заведение показват, че " предвид на дефицита на органи, вършим всичко допустимо да подсигурим опцията - пациентът, който получава орган да има максимален късмет за оцеляване ".

Говорител на болничното заведение съобщи, че тя изисква " имунизацията против ковид и методът на живот на претендентите за трансплантация да основат най-хубавия късмет за сполучлива интервенция и да усъвършенстват оцеляването на пациента след трансплантацията, предвид на обстоятелството, че тяхната имунна система е съществено подтисната по време на пандемията ".

Внимателно подбраните думи в мнението на лечебното заведение може да сочат и към други фактори зад решението да се откаже трансплантация на неимунизирания пациент, само че детайлности не се разясняват заради основание за конфиденциалност, допълват специалисти пред медията.

Unvaccinated man denied heart transplant by US hospital
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР