Американска атомна подводница акостира на пристанище близо до Северна Корея

...
Американска атомна подводница акостира на пристанище близо до Северна Корея
Коментари Харесай

САЩ изпратиха атомна подводница до Северна Корея

Американска атомна подводница дебаркира на пристанище покрай Северна Корея – на фона на нарасналото напрежение на Корейския полуостров, оповестиха международните организации.

Подводницата USS „ Мичиган “ от клас „ Охайо “ към този момент е в град Пусан, намиращ се в югоизточната част на Южна Корея. Машината е въоръжена с крилати ракети „ Томахоук “ и е една от най-големите в международен мащаб.

От американските въоръжени сили показаха, че подводницата е била изпратена в Южна Корея като част от планувано разполагане в района, което е за повторно през тази година.

Дислоцирането на USS „ Мичиган “ обаче идва в миг, в който сред Вашингтон и Пхенян прехвърчат искри и американците желаят да показват мощ. Само преди дни US бомбардировачи прелетяха над Корейския полуостров.

Напрежението на Корейския полуостров доближи рискови равнища след нуклеарните и ракетни опити на режима в Пхенян, които бяха остро наказани от интернационалната общественост.

Въпреки апелите да се преустановят тестванията режимът на Ким Чен-ун продължава да прави нови опити. Пхенян и Вашингтон даже си насочиха взаимни закани за тотално заличаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР