Американката Виктория Бърджис стана първата жена в света, която успя

...
Американката Виктория Бърджис стана първата жена в света, която успя
Коментари Харесай

Американка със завидно постижение - стигна от САЩ до Куба със сърф

Американката Виктория Бърджис стана първата жена в света, която съумя да пресече Флоридския пролив, който разделя Куба от Съединени американски щати, с дъска за сърф и гребло. 33-годишната Бърджис преодоля 180 километровата отдалеченост за 27 часа.
Бърджис започва от яхтклуба " Марина Хемингуей " западно от Хавана и приключи пътуването си в Кий Уест, Флорида. По целия път тя бе съпроводена от яхта със спасители. По думите ѝ най-голямото предизвикателство са били мощните ветрове, теченията и купчини водорасли, плаващи във водата, в които се заплитала дъската ѝ. Бърджис не за пръв път подлага на тестване издържливостта си в сходни тествания. Тя е взела участие в гонки сред сърфисти сред Хавайските острови, само че те съгласно нея не били толкоз изтощителни.
Първият човек в света, който пресича Флоридския пролив на дъска за сърф е американецът Бен Фрайбърг през 2013 година Той преодолява дистанцията за 28 часа и също се придвижва с гребло.
Опитите за постигане до Съединени американски щати от крайбрежията на Куба с плуване са доста редки поради огромния брой акули и мощните течения. Въпреки това обаче един човек съумява да преплува дистанцията, без да е екипиран с клетка срещу акули. Това е американската плувкиня Даяна Наяд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР