Американката Микаела Шифрин регистрира своята рекордна 90-а победа в Световната

...
Американката Микаела Шифрин регистрира своята рекордна 90-а победа в Световната
Коментари Харесай

В Килингтън: Шифрин с рекорден успех в слалома

Американката Микаела Шифрин записва своята рекордна 90-а победа в Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите и 55-а в слалома, откакто победи пред домашна аудитория в Килингтън, щата Върмонт.

Това е нейна шеста победа в седем старта на това трасе.

Тя изпревари с 33 стотни от секундата словачката и олимпийска шампионка Петра Влъхова, като беше най-бърза и в двата манша.

Времето на американката е 1 минута, 42.02 секунди (48.27 секунди в първия манш и 53.75 секунди във втория).

Времето на Влъхова е 1:42.35 минути и тя беше единственият действителен конкурент на Шифрин през днешния ден. Третото място е Уенди Холендер (Швейцария) – закъснение от 1.37 секунди.

Шифрин, която е спечелила два от трите слалома от началото на сезон 2023/24, има с 15 кариерни победи повече в тази дисциплинираност от втория в ранглистата– шведът Ингемар Стенмарк. През предишния месец март тя счупи неговия връх от 86 победи във всички дисциплини.

Шифрин имаше сложен старт на този сезон, като получи наблягане на кост на лявата тибия по време на подготовка. Наложи се да остане известно време в болница и изтърва огромна част от подготовката.

Накрая на надпреварата 28-годишната американка сподели доста по-голяма страст от нормално, когато научи, че е първа – яростно  размахваше юмруци, до момента в който почитателите я приветстваха.

Холендер, която победи преди 12 месеца, изпревари германката Лена Дюр, движеща се на 2-о място в първия манш, с 0,19 секунди. След първото втурване през днешния ден Дюр към момента беше на поразително разстояние от Шифрин на второ място.

Но на финала тя трябваше да направи шпагат малко преди финала и едвам се задържа на трасето, което деяние оказа въздействие и тя изтърва стъпването на подиума.

Италианката Марта Росети пък стигна най-хубавото си класиране в Световната купа с 5-ото място след необикновено каране във втория манш.

Победата през днешния ден усили задатъка на американката и в генералното класиране, където тя има 350 точки.

Петра Влъхова е на 2-о място с 266, а шведката Сара Хектор е 3-а с 224.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР