Американката Микаела Шифрин изравни рекорда по победи в Световната купа

...
Американката Микаела Шифрин изравни рекорда по победи в Световната купа
Коментари Харесай

Микаела Шифрин спечели слалома в Килингтън

Американката Микаела Шифрин изравни върха по победи в Световната купа в ските-алпийски дисциплини, откакто през днешния ден победи с 46-и триумф в слалома. Тя печели успеха в Килингтън (щата Върмонт) за пети път в кариерата си.

Шифрин беше най-бърза във втория манш, където съумя да изпревари със 0.75 стотни Петра Влъхова (Словакия), която водеше след първия с 0.20. Времето на победителката през днешния ден е 1:38.33 минути, а на Влъхова- 1:39.08.

"Моят нрав е такъв- да бъда супер-агресивна във втория манш. Но действително желанието ми е да бъда такава и в двата манша в слалома. Наистина през днешния ден имах такова показване, че евентуално това беше най-бързата ми скорост. Не знам дали мога да карам по-бързо, в сравнение с във втория манш през днешния ден ", сподели още американката.

Шифрин към този момент може да се похвали с обстоятелството, че изравни върха на шведската легенда Ингемар Стенмарк по брой победи в една дисциплинираност. Шведът има 46 победи в гигантския слалом през 70-те и 80-те години. Също по този начин Стенмарк има и най-вече победи в кариерата в Световната купа- 86. 26-годишната Шифрин пък досега има 71 и заема 3-ото място в тази спонтанна ранглиста. Също по този начин тя е спечелила 35 от последните 38 слалома за Световната купа от 2017-а година насам.

Също на 26 години Петра Влъхова както и Шифрин пропусна медалите на Зимната олимпиада в Пьончан, а за огромната си съперничка сподели: "Ските обичат Микаела повече в сравнение с Микаела обича ските ".
Третото място през днешния ден е за Уенди Холендер (Швейцария), която приключи с време 1:39.16 минути или закъснение на 0.83 от победителката. Топ 6 допълниха Катарина Лийнсбергер (Австрия), Лена Дюр (Германия) и Сара Хектор (Швеция).

В класирането за Световната купа води Шифрин с 360 точки, пред Влъхова с 340 и словенката Андреа Слокар с 210.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР