Американката Ана Белен Монтес, арестувана през 2001 г. и осъдена

...
Американката Ана Белен Монтес, арестувана през 2001 г. и осъдена
Коментари Харесай

Предсрочно пускат от затвора американка, шпионирала за Куба

Американката Ана Белен Монтес, задържана през 2001 година и наказана на 25 години затвор за шпионаж в интерес на кубинското държавно управление, ще бъде освободена от пандиза в неделя , 8 януари, съобщи Агенция Франс Прес. Агенцията се базира на документ на американската затворническа администрация.

65-годишната анализаторка от военното разузнаване, упрекната, че е предала на Хавана имената на американски сътрудници, работещи в Куба, и детайлности за военноморските маневри на Съединени американски щати, ще бъде освободена предварително от пандиза в Карсуел, Тексас.

За да съобщи информацията си, която е криптирана благодарение на стратегия, предоставена от Куба, дамата, родена от татко пуерториканец в американска база в Нюрнберг (Германия), употребява устройства за предаване на къси талази и публичен телефон , ситуиран до зоологическата градина във Вашингтон. За Ана Белен Монтес оповестява неин сътрудник през 1996 година, само че американските управляващи стартират следствие против нея едвам четири години по-късно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР