Американка се пенсионира с 1 милион долара на 50-годишна възраст,

...
Американка се пенсионира с 1 милион долара на 50-годишна възраст,
Коментари Харесай

Шок! Американка се пенсионира с 1 милион долара от...

Американка се пенсионира с 1 милион $ на 50-годишна възраст, работейки по три дни в седмицата. Тя съумява да реализира своята финансова самостоятелност с разходки на кучета, написа Marketwatch.

Когато Кристин Морисън е на 25 години, тя към момента няма визия с какво желае да се занимава и по какъв начин да продължи живота си. В средата на 90-те години тя към момента не е почнала да гради кариера и да се развива в някаква съответна посока.

Живее на квартира в Тибурон, Калифорния, тъкмо против моста Голдън Гейт в Сан Франциско, върви на уроци и търси своето предопределение.

Тогава един ден излиза на разходка, която трансформира всичко. Кристин среща жена с две кучета, която носи тениска с реклама на нейния бизнес - разходки на домашни любимци.

"Тогава тази активност не беше толкоз публикувана, колкото през днешния ден. Дори не допусках, че хората биха желали да заплащат за нещо сходно ", спомня си Морисън.

Двете се заговарят на улицата и дамата предлага на Кристин да я наеме, с цел да ѝ оказва помощ с разходките. Три месеца по-късно започва личната си компания Woof! Pet Sitting Service.

"Аз доста обичам да вървя и боготворя животните. Успях да съчетая двете неща и да ги трансформира в своя специалност ", споделя тя.

През 2013 година тя продава компанията за сума, която не ѝ е позволено да споделя. По това време за нея работят 30 души, а бизнесът генерира доходи за милиони долари всяка година. В последните 10 години, преди да се раздели с компанията, Морисън работи по три дни в седмицата.

"Годишните ми доходи надвишиха 100 000 $ още през 2000 година и по-късно продължиха да нарастват ", споделя американката. Днес тя предлага съвещания на други хора, които желаят да започват личен бизнес с разходки на кучета.

Нарича го The Six-Figure Pet Sitting Academy ( "Шестцифрената академия за разходки на домашни любимци "), тъй като твърди, че с нейните упътвания запалянковците могат да си докарат шестцифрени доходи.

Много хора мечтаят да работят за себе си, да правят това, което обичат и да са ангажирани единствено по три дни в седмицата. Кристин Морисън съумява да реализира всичко това, написа Marketwatch.

По думите ѝ същинският преломен миг настава през 2000 година По това време бизнесът ѝ с разходки на кучета към този момент работи от пет години, а постъпленията порастват.

Проблемът е, че Кристин е заета с него по седем дни в седмицата, като постоянно ѝ се постанова да работи сред 12 и 14 часа. Много хора, занимаващи се с частен бизнес, са изправени пред същото предизвикателство.

"Една заран се разсъниха и осъзнах, че нямам персонален живот ", споделя Морисън.

Затова тя се взема решение на фрапантна смяна - стопира да се занимава с ежедневните оперативни задания и да разхожда кучета, като вместо това се концентрира върху общата картина. Провежда диалози с клиенти и търси подобаващите чиновници.

"Бизнесът ми се разрастваше и беше време аз също да порасна. Трябваше да бъде капитан на кораба и да съм на палубата, а не измежду гребците. През идната година започнах да работя по три, вместо по седем дни в седмицата, а приходите ми се усилиха двойно - от 50 000 на 100 000 $ ", споделя Кристин Морисън.

По думите ѝ главната причина за това е фактът, че имала повече независимост и повече сила за работа.

Както всеки новак бизнесмен, първоначално тя се сблъсква с редица проблеми.

"Не знаех по какъв начин да привличам клиенти, не знаех по какъв начин да ръководя екипа си. В началото изобщо не бях добър началник. Мислех си, че хората работят "за мен ", а в действителност те работят "с мен ". Няма по какъв начин да си сполучлив, в случай че не успееш да изградиш мощен екип ", споделя тя.

Впоследствие тя се записва на курс по предприемачество и изчита доста книги за ръководството на бизнеса. С времето схваща върху какво би трябвало да се концентрира.

Тя поучава хората, които желаят да стартират личен бизнес, да не напущат работа и да не се отхвърлят от другите си източници на доходи още в самото начало, а да развиват своя план редом с тях.

По думите ѝ рекламата във Фейсбук и в останалите обществени мрежи е извънредно значима и си коства да платите на специалист, който да ви покаже по какъв начин стават нещата.

Според Кристин Морисън да предлагаш услугите си на най-ниската цена не е добра тактика.

"Потребителите в днешно време са извънредно подозрителни към компании, които работят на нереално ниски цени ", споделя тя.

Според нея всеки, който желае да разхожда кучета професионално, би трябвало да си набави контактите на локалните ветеринарни клиники, магазини за храна и аксесоари за домашни любимци, фризьорите на кучета и всички останали свързани бизнеси. Добре е да им дадете визитната си картичка и брошури, които да раздават на техните клиенти.

"И още един безвъзмезден съвет - в случай че желаете да се занимавате с професионална грижа за домашни любимци, започнете с котките, а не с кучетата. Те са доста по-лесни за гледане и изискват доста по-малко поддръжка ", споделя още Кристин Морисън.

Бизнесът с разходки и обгрижване на домашни любимци е голяма промишленост в Съединените щати, написа Marketwatch. По данни на Американската асоциация за скотски артикули и услуги тази година стопаните ще похарчат над 6 милиарда $ за разходки, грижи, подкастряне и други услуги за техните четириноги другари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР