Америка се отдръпва, Великобритания напуска, Русия се въоръжава, а мигрантите

...
Америка се отдръпва, Великобритания напуска, Русия се въоръжава, а мигрантите
Коментари Харесай

Когато Германия е блокирана

Америка се отдръпва, Англия напуща, Русия се въоръжава, а мигрантите все по този начин напират към Европа: с цел да се оправи, на Европейски Съюз му би трябвало една Германия, ръководена от същинско, а не от служебно държавно управление.

Германската канцлерка споделя, че светът очаквал от Германия да е дееспособна. В реалност е тъкмо противоположното: светът въобще не чака политиците в Берлин да се наканят най-сетне да сформират настоящо държавно управление - земното кълбо си се върти, а дружно с него и всички рецесии, войни и властови промени, които оказват въздействие и върху Германия: Америка се отдръпва от ден на ден, Китай продължава да пораства, Русия все по този начин се въоръжава, а мигрантите не престават на напират към Европа. Сигурно даже има хора, удовлетворени от това, че неофициалният водач в Европейски Съюз сега се е самоблокирал.

Служебно държавно управление не стига

Ангела Меркел въпреки всичко е права в едно: предвид на комплицираната световна конюнктура, Германия има потребност от освен това от едно служебно държавно управление, което не може да работи интензивно във външната политика. В най-голяма степен това важи за по-нататъшното развиване на Европейски Съюз след излизането на Англия. Предстои да бъдат взети значими решения: с изключение на концепциите на френския президент Макрон чакат и доста оферти на Европейска комисия с дълготрайно значение: ще докара ли задълбочаващото се съдействие в отбранителната политика до основаването на европейска армия; има ли потребност еврозоната от собствен финансов министър или от личен бюджет; по какъв начин да организира Европейски Съюз обща миграционна политика? Едно немско държавно управление, което не разполага с задоволително поддръжка в Народното събрание, не може да има и пълномощията да договаря по такива съществени въпроси. При сегашните условия не може да бъде извършен и никакъв спор всъщност, както сподели да вземем за пример немското безмълвие във връзка европейската тирада на Еманюел Макрон.

Изборите - оценка за бежанската политика

Странно е, че точно европейската политика би трябвало да служи като аргументация за възобновяване на необятната коалиция. Защото на нея не ѝ беше отредена огромна роля по време на изборната битка - нито на ХДС, нито на ГСДП. Всеки политик в Берлин знае от какво се вълнуват най-вече жителите: на изборите за Бундестаг преди два месеца и половина немските гласоподаватели се произнесоха по миграционната политика на държавното управление на Меркел и Габриел. И доста от тях не биха желали двама от досегашните съдружни сътрудници да бягат от тематиката като демон от тамян.

Източник: " Дойче Веле България "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР