AMD привлече вниманието по време на световното изложение Computex 2018

...
AMD привлече вниманието по време на световното изложение Computex 2018
Коментари Харесай

AMD представи 32-ядрения процесор Threadripper 2

AMD притегли вниманието по време на международното ревю Computex 2018 с нов процесор. При това много мощен процесор. Компанията показа новия Threadripper 2 с 32 ядра и поддръжка на 64 влакна.

Лаптопите ще устоят до 28 часа на батерия, счита Intel

Гугъл и Microsoft откриха нова "дупка " в процесорите

Новият чип е създаден по 12-нанометрова технология и употребява същия сокет TR4 като своя предходник. Той обаче употребява новата архитектура Zen+.

Очаквано Threadripper 2 ще е новият флагман в гламата на AMD. Той действително е построен от 4 чипа Ryzen, които са обединени в един посредством новата технология Infinity fabric на AMD.

"Това е хеви метъп продуктивност ", споделя пред PC World Джим Андерсън, корпоративен вицепрезидент на AMD. Threadripper 2 ще може да се охлажда и с обичаен вентилатор, което ще направи неговото потребление по-достъпно. Процесорът се чака през третото тримесечие на тази година, като с наближаването на стартирането му на пазара ще бъдат оповестени и цените. След това ще се появят и други негови версии с по-малко ядра.

Новите процесори на Intel са предпазени от Meltdown/Spectre

32-ядреният процесор ще работи на 3GHz базова периодичност, която ще може да доближава до 3.4GHz при турбо режим. AMD за в този момент резервира в загадка множеството детайлности към новия процесор. Компанията чака новият процесор да е изключително харесван от основателите на видео и анимации, както и от геймърите. Гамата Ryzen е ориентирана точно към тях и съгласно AMD към този момент държи 40% от геймърския пазар. Само до края на тази година AMD възнамерява да предложи Ryzen в над 60 нови компютърни конфигурации от разнообразни производители.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР