AMD днес обяви, че работи с Microsoft над създаването на

...
AMD днес обяви, че работи с Microsoft над създаването на
Коментари Харесай

AMD ще ускори внедряването на ИИ в Windows 11, предоставяйки на разработчиците инструменти за работа с Ryzen AI

AMD през днешния ден разгласи, че работи с Microsoft над основаването на структурни детайли, от които разработчиците и потребителите ще се нуждаят, с цел да се възползват изцяло от AI както в този момент, по този начин и в бъдеще.

Мобилните процесори AMD Ryzen 7040 разполагат с Ryzen AI технологията за ускорение работата на ИИ-функциите благодарение на специфичния хардуерен блок XDNA – първи по рода си за x86-базираните ноутбуци. Microsoft работи за консолидиране на AI в екосистемата на Windows по разнообразни способи и Ryzen AI е планиран да поддържа тези нововъведения, отбелязва AMD.

Например, AMD Ryzen AI към този момент се поддържа в Windows Studio Effects. Поддържаните резултати включват: контакт с очите (позволява ви да имитирате потребителя, който гледа в уеб-камерата, когато гледате екрана), Automatic framing (ефект за автоматизирано мащабиране и кадриране на изображението при придвижване на потребителя в кадъра) и разширени фонови резултати, включващи размит декор. Всеки от тях е предопределен да усъвършенства друг аспект от видеоразговорите, които за мнозина са се трансформирали във значима част от работата и всекидневието.

В рамките на общото стратегическо направление за развиване на изкуствения разсъдък, AMD дава на разработчиците на Windows ранен достъп до софтуера Ryzen AI. Това ще разреши на откривателите и разработчиците да пускат AI-алгоритмите на процесорите Ryzen 7040 с Ryzen AI, употребявайки отворената платформа Vitis AI Execution Provider (EP). Тя се транслира в отворена софтуерна библиотека за създаване на невронни мрежи за надълбоко образование ONNX Runtime, с поддръжка на Microsoft Olive. Този пакет обезпечава отлична поддръжка на процесора и е предопределен за гладко и последователно ускорение на AMD XDNA AI Engine, на практика без влияние върху удобството за потребление.

Очаква се AI да стане движещата мощ на нововъведенията в екосистемата на Windows за години напред, както за потребителите, по този начин и за разработчиците. Новите принадлежности за разработчици, които AMD даде, ще улеснят програмистите в разширение на AI-функционалността, правейки приложенията, задвижвани от AI, по-достъпни за необятната аудитория.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР