Амбицията на България трябва да е оставането ни на европейската

...
Амбицията на България трябва да е оставането ни на европейската
Коментари Харесай

Радев: С нашите пари плащаме руският газ да стигне до Европа

Амбицията на България би трябвало да е оставането ни на европейската газова карта като страна на пренос на газ след неуспеха на " Южен поток ". Не би трябвало да се съобразяваме със заканите на Владимир Путин, а да гледаме интереса си във връзка с " Турски поток ".

Това сподели в предаването " Лице в лице " президентът Румен Радев. По думите му с нашите пари плащаме, с цел да може съветският газ да стигне до Европа.

" Трябва да има доста откровена оценка и обосноваване за образуването на цените, тъй като ние плащаме. Не виждам и разбор на оценката на риска”, съобщи президентът.

" Чувам, че ще можем да си върнем парите след 15 година Това е доста дълъг интервал. За толкоз време ще се построят доста терминали за полутечен газ. Надявам се най-сетне да се построи интерконекторът сред Гърция и България и да може да има диверсификация”, сподели още Румен Радев.

На въпрос дали, в случай че кабинетът беше купил изтребители " Грипен ", вместо американските самолети, щеше да се избегне спор сред него и Борисов, Радев съобщи, че за него вида аероплан няма значение.

" Ако кабинетът беше решил да купи „ Грипен” по метода, по който купи F-16, аз щях да съм същият безжалостен съперник. Българското държавно управление погази открития и почтен конкурс, който да ни даде най-хубави условия и това занапред ще носи последствия”, съобщи президентът.

" Покрай F-16 ние сключихме и контракт за индустриално съдействие, който е прикрит. В него няма действителни параметри и периоди. Ние трябваше да създадем доста повече. Предложих на Тръмп да направи по този начин, че когато купуваме от тях, да има доста постоянна поддръжка от американското държавно управление точно за индустриално съдействие и за трансфер на технологии, с цел да няма тази икономическа пропаст ", сподели още Радев.

Той разяснява и казаното от новата посланичка на Съединени американски щати у нас, че ще глобяват корумпирани държавници и техните фамилии с отвод за издаване на визи. Според Румен Радев никой не може да реши нашите проблеми с корупцията извън.

" Трябва обаче да се отнесем със съвестност към едно такова желание. Това е явен знак от Държавния департамент, че в България има ненаказана корупция по високите етажи на властта”, сподели Радев.

Той посочи, че такива визови наказания има за страни като Иран, Пакистан, Еритрея, Нигерия и Камбоджа.

" Вкарването ни в една такава група е имиджова вреда за нашата страна. Това няма по какъв начин да не въздейства с връзките ни със САЩ”, на мнение е той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР