Амбициозните цели на Китай за вредните емисии не бива да

...
Амбициозните цели на Китай за вредните емисии не бива да
Коментари Харесай

Дзинпин: Климатичните ни цели не бива да пречат на нормалния живот

Амбициозните цели на Китай за нездравословните излъчвания не трябва да бъдат за сметка на енергийната и продоволствената сигурност или на естествения живот на елементарните хора. Това съобщи президентът Си Дзинпин, давайки знак за по-предпазлив метод към ограниченията против климатичните промени, съобщи " Гардиън ".

Китай, който е най-големият източник на излъчвания на парникови газове, е подложен на напън да предприеме по-драстични дейности за справяне с световното стопляне. Но на фона на възходящите стопански провокации страната се тормози от риска за работните места и растежа, изключително в миг, когато се приготвя основен конгрес на Комунистическата партия, който се чака да циментира ръководството на Си Дзинпин.

В тирада, оповестена късно в понеделник, Си декларира пред висшите партийни водачи, че Китай би трябвало да " преодолее визията за бърз триумф " и да работи последователно.

" Намаляването на излъчванията не е обвързвано с понижаване на продуктивността и не е обвързвано с това въобще да не се отделят излъчвания ", споделя Си, представен от държавната осведомителна организация Синхуа.

" Трябва да се придържаме към цялостното обмисляне и да подсигуряваме енергийната сигурност, сигурността на веригата за промишлени доставки и продоволствената сигурност по едно и също време с намаляването на въглеродните излъчвания ", добавя той.

След националната работна среща по въпросите на стопанската система, извършена в края на предходната година, китайските политици неколкократно подчертаха, че през 2022 година страната ще " даде приоритет на стабилността ".

Доставките на сила към момента са главен проблем в Китай след вълната от прекъсвания на тока предходната година. Си показва пред партийните водачи, че " последователното евакуиране на обичайна сила би трябвало да се основава на безвредното и надеждно заменяне с нова сила ".

Китай даде обещание да форсира прехода към възобновими енергийни източници, само че ще стартира да понижава потреблението на въглища - главен източник на CO2 - едвам след 2025 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР