Amazon ще съкрати 9 000 работни места в глобален мащаб,

...
Amazon ще съкрати 9 000 работни места в глобален мащаб,
Коментари Харесай

Amazon съкращава още 9 000 работни места

Amazon ще редуцира 9 000 работни места в световен мащаб, което ще е второто огромно редуциране на личен състав. Компанията разгласи, че съкращенията ще бъдат най-много в отдела на облачните услуги, реклама и звена за стрийминг онлайн в Twitch. Това се случва след повече от два месеца откакто Amazon разгласи, че има огромни проекти си за редуциране на личния състав, което ще засегне повече от 18 000 чиновници, съобщи The Guardian.

През януари Amazon разгласи проекти за затваряне на три склада в Обединеното кралство и седем станции за доставка, което визира повече от 1 200 чиновници.

Главният изпълнителен шеф на Amazon Анди Джаси разгласи пред служащите, че компанията е наела доста личен състав през последните няколко години, само че несигурната стопанска система я е принудила да избере съкращения на разноските и личния състав. В Amazon работят 1,5 милиона души по целия свят.
 Amazon изпревари Apple и стана най-ценната марка в света
Amazon изпревари Apple и стана най-ценната марка в света

Третият бранд в класацията е Гугъл, четвърти - Microsoft, пети - Walmart

Компанията систематично редуцира разноски в целия бизнес и стопира строителството на част от втората си централа във Вирджиния.

Вторият кръг от съкращения идва следва сходен ход на Meta. Миналата седмица компанията разгласи проекти за редуциране на още 10 000 работни места, откакто към този момент разгласи съкращения на 11 000 работни места.

Технологичните компании са съкратили над 150 000 служащи в международен мащаб предходната година, съгласно уеб страницата Layoffs.fyi, като още 139 000 съкращения към този момент са оповестени през 2023 година, в това число последното известие на Amazon.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР