Amazon обяви, че повишава цените за абонатите на Prime услугата

...
Amazon обяви, че повишава цените за абонатите на Prime услугата
Коментари Харесай

Amazon вдига цената на Prime абонамента в Европа с до 43%

Amazon разгласи, че покачва цените за клиентите на Prime услугата си на европейския пазар, няколко месеца откакто стартира да таксува по-скъпо американските си клиенти. Онлайн колосът изясни решението с по-високите си разноски и усъвършенстваните през последните години услуги. Поскъпването варира сред обособените страни, като максимален ще е скокът от 43% във Франция, а измененията ще обиден новите и възобновените абонаменти от 15 септември.

Prime абонаментът на Amazon включва безвъзмездна доставка на закупените от платформата артикули в период от два дни, специфични предложения, както и услуги за стийминг на музика и видео наличие. Платените клиенти са от решаващо значение за маржовете на облага на Amazon, защото те харчат повече пари на уеб страницата и пазарят по-често от елементарните клиенти. Разходите на компанията обаче внезапно са нарастнали, в това число цената на горивата и трудовите хонорари. Услугата Amazon Prime е налична в 24 страни по света и има над 200 млн. клиенти.

В Германия, която е най-големият пазар на Amazon отвън Съединени американски щати, цената на Prime ще се усили с 30% от сегашните 69 евро. Покачването във Англия е с 20% от сегашните 75 паунда, а във Франция с 43% от сегашните 49 евро. Поскъпване ще има и в Испания
Абитуриентски мъжки костюми
и Италия. За съпоставяне, подхванатото през февруари нарастване в Съединени американски щати беше 17%.
Реклама По-високи разноски
Говорител на Amazon изясни решението с високата инфлация и оперативните разноски, както и с множеството усъвършенствания на услугите през последните години. От компанията означават, че покачват цената във Англия за пръв път от 2014 година, а на други пазари - от 2018 година Американският колос за електронна търговия и облачни услуги с пазарна стойност 1.2 трлн. $ е изправен пред внезапно възходящи разноски в бизнеса си с търговия на дребно поради ударените вериги за доставки и прекомерно огромното разгръщане на личния състав и складовите площи по време на пандемията, когато бизнесът за доставки беше във напредък. Сега обаче компанията влезе в режим на редуциране на разноските, като преотдава складово пространство и отсрочва строителство на офиси.

Междувременно Amazon харчи огромни средства за наличие за стрийминг услугата си Prime Video. Компанията купи и правата за лъчение на обособени мачове от Висшата лига и Шампионската лига във Англия. Тя продуцира и нов сериал, основан на " Властелинът на пръстените ". По-рано тази година Amazon завърши договорката за придобиването на филмовото студио MGM за 8.45 милиарда $.

Повишаването на цената на

абонамента за Prime не е изненадващо, поради актуалната инфлация и нарастването в Съединени американски щати преди шест месеца, разяснява пред FT Андрю Липсман от Insider Intelligence. Той счита, че растежът на цените ще провокира неодобрение, само че потребителите в последна сметка ще го одобряват.

Оперативните разноски за интернационалния бизнес на Amazon като се изключи облачното поделение AWS са се нараснали от 29.4 милиарда $ на 30 милиарда $ за първото тримесечие надлежно предходната и тази година. Резултатите на сегмента варират сред 1.3 милиарда $ оперативна облага за януари-март 2021 година до също толкоз огромна загуба през 2022 година, която беше първият негативен тримесечен финансов резултат за компанията от 7 години насам. Акциите на Amazon са с над 30% надолу от началото на годината на фона на общата ликвидация на софтуерни бумаги.
Реклама Свързани публикации Netflix планува растеж на клиентите през третото тримесечие 21 юли 2022, 08:35 Голямото овакантяване: парите или животът 14 юли 2022, 06:39 Samsung усилва облагата, само че тя е под упованията 10 юли 2022, 12:30 Amazon ще споделя повече данни с съперниците си след договорка с Европейски Съюз 7 юли 2022, 10:47 Ръстът на облачните услуги на Alibaba и Tencent се забавя 26 юни

2022, 12:44 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg