Amazon инсталира камери с изкуствен интелект (AI) във все повече

...
Amazon инсталира камери с изкуствен интелект (AI) във все повече
Коментари Харесай

Amazon инсталира „зловещи“ AI камери, за да следи още повече куриери

Amazon конфигурира камери с изкуствен интелект (AI) във от ден на ден от своите коли за доставка, което бе несъмнено от бранители на поверителността като "зловещо ", "натрапчиво " и "прекалено " откакто камерите бяха въведени в Съединени американски щати през предходната година, осведоми The Telegraph.

Камерите наблюдават по какъв начин куриерите във Англия се оправят на пътя, издават гласови предизвестия, в случай че се движат с превишена скорост или стопират внезапно и по-късно им слагат оценки.

По две камери се конфигурират в транспортните средства на Amazon във Англия. Едната гледа към водача, а другата към пътя.

От организацията Big Brother Watch са призовали инсталирането им да бъде прекратено, съгласно The Telegraph.

"Amazon има ужасна история в интензивното следене на най-нископлатените си чиновници употребявайки постоянно мощно неточни, технологии за шпиониране, след което употребява събраните данни в тяхна щета ", споделя пред BBC Силки Карло, доректор на Big Brother Watch.

"Този тип ориентирано следене може в действителност да разсейва водачите, да не приказваме че ги деморализира. Това е неприятно за правата на чиновниците и извънредно за персоналното пространство, " добавя той.

Amazon пусна своите AI камери в Съединени американски щати през предходната година и ги употребява, с цел да дефинира заплащането на куриерите и дали да ги оставя на работа.

Кпомпанията основава точкова система, с цел да засича по кое време куриерите не гледат в пътя, по кое време не съблюдават дстанция и даже по кое време кихат, демонстрират поверителни документи, с които са се сдобили от The Information.

Пускането на инструмента за следене на Amazon е довело до доброволното овакантяване минимум на един човек, съгласно отчет на Thomson Reuters Foundation. Гигантът в търговията на дребно бе подложен на рецензии и предходната година, когато над 200 чиновници подписаха петиция, в която приканват да постави завършек на "следенето на работното място ".

Камерите дават вести в действително време за възстановяване на сигурността, съобщи преди време представител на Amazon пред Insider, допълвайки, че пътните произшествия са намалели с 48%, а нарушаванията на знак Стоп са паднали с една пета. Броят на водачите, които не употребяват водачи пък е намалял с 60%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР