Amazon, eBay, Wish и AliExpress са обект на критики, след

...
Amazon, eBay, Wish и AliExpress са обект на критики, след
Коментари Харесай

Къде онлайн платформи като Amazon и eBay продават незаконно оръжия?

Amazon, eBay, Wish и AliExpress са обект на рецензии, откакто стана ясно, че на техните онлайн платформи се продават противозаконни за Англия оръжия като ножове, мечове и палки, заяви Euronews.

Потребителската организация на Обединеното кралство Which? открила, че противозаконните оръжия се продават от продавачи трети страни и са " замаскирани " под разнообразни имена.

Законът на Обединеното кралство - в това число Законът за оръжията за защита от 2019 година - не разрешава продажбата на тези оръжия в страната и те не могат да се притежавани. Ако човек бъде хванат с противозаконни оръжия, той може да бъде задържан и наказан на затвор.
 9-те страни, притежателки на нуклеарни оръжия, влизат в конкуренция
9-те страни, притежателки на нуклеарни оръжия, влизат в конкуренция

Предупреждение от SIPRI

" Смущаващо е, че противозаконни оръжия се продават посредством онлайн платформи и то на извънредно ниски цени, а също и че тези софтуерни компании обезпечават достъп на хората до тези рискови продукти ", сподели Сю Дейвис, началник на политиката за отбрана на потребителите в Which?.

" Това повдига огромни въпросителни по отношение на инспекциите и мониторинга, осъществявани от тези платформи ", добави тя, призовавайки фирмите да поемат " повече отговорност " и да предотвратят появяването на противозаконни оръжия на техните уеб сайтове.

Проверка в Amazon откри фрикционни палки " маскирани като трекинг щеки " в обявата на уеб страницата. В eBay пък се продавали нелегално железни боксове, мечове и ножове " Зомби убиец ". Правилата и изискванията на EBay гласят, че нито едно от тези оръжия не би трябвало да се продава на неговата платформа. На уеб страницата AliExpress, че били разкрили " огромен брой сгъваеми ножове, скрити остриета и куп " халки за самоотбрана " ", предопределени да се носят като железни боксове, на цена от единствено £0,49 (€0,58). В Wish били откри скрити остриета и няколко ножа с тока за носене на колан.

Как реагираха софтуерните платформи?
 Войната като бизнес: Кои страни купуват оръжия от България?
Войната като бизнес: Кои страни купуват оръжия от България?

Бомби, торпеда, реактивни снаряди, какво още изнася страната ни

Amazon разгласи, че ще предприеме " подобаващи ограничения " против тези продавачи и че е премахнал " въпросните артикули ".

EBay изследва за какво продуктите не са блокирани и съобщи, че приема сигурността на своите клиенти " доста съществено ".

" Като интернационален пазар, нашите политики се разграничават по света и някои от обявите, подчертани от Which? са позволени според политиката на Съединени американски щати и се продават от регистрирани в Съединени американски щати продавачи ", се споделя в изказване.

" Купувачите от Обединеното кралство са блокирани да купуват тези продукти. Проучваме за какво това блокиране не се е осъществило в този случай ".

Wish сподели, че " изследва коригиращи дейности против всички търговци извършители ".
 Три страни в света позволяват на цивилни да имат оръжие, ето кои са те
Три страни в света позволяват на цивилни да имат оръжие, ето кои са те

Американците имат съвсем половината от всички цивилни оръжия в света

В изказване компанията сподели: " Въпреки че разполагаме с редица системи и способи за попречване на появяването на противозаконни оръжия, наподобява, че в този случай търговците са разкрили метод да заобиколят нашите процеси ".

AliExpress съобщи, че е премахнал описите с тези продукти и стартира следствие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР