Аманда Селвия е известен диетолог зад Окена и според нея

...
Аманда Селвия е известен диетолог зад Окена и според нея
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием зелен чай всеки ден

Аманда Селвия е прочут диетолог зад Окена и съгласно нея най-големите популации в света постоянно употребяват чай. И това в действителност е по този начин – чаят е една от известните питиета в света, а в някои страни си е традиция. Хората го пият когато и да е. Сигурно към този момент се питате за какво е потребен за нас? В идващите редове ще посочим изгодите от пиенето на зелен чай, който е един от известните типове.

Получаване на фитонутриенти

Чаят е богат на разнообразни субстанции, които не можете да си набавите по различен метод, нито даже посредством кафе. Едни от тях са фитонутриенти, които поддържат биологичната ни интензивност и поддържат човешкото здраве по доста разнообразни способи. Те могат да бъдат от изгода за здравето ни, с помощта на антиоксидантите, които ни доставят, както и за понижаване на риска от развиването на някои типове рак.

Регулиране на метаболизма

В доста диети участва зеленият чай и то не инцидентно. С него можете да отслабнете и да възстановявате метаболизма си, както и равнищата на глюкоза в кръвта. Зеленият чай може да бъде потребен и при хора, които страдат от диабет. Можете да попитате и лекуващият си доктор за него.

Ограничава възпаленията

Диетологът се базира на разнообразни проучвания, които демонстрират, че зеленият чай може да окаже позитивно въздействие върху възпалението на алените кръвни телца. Това се открива даже при хората с лупус, които пият зелен чай за 12 седмици. След този интервал се вижда забележителен спад на възпалението.

Може да се наложи да посетите тоалетната по-често

Има разнообразни чайове, които провокират диуретичен резултат и зеленият е точно подобен. Диуретичните свойства се състоят в това, че карат тялото да се отърве от непотребната сол и вода. Препоръчва се за хора, които страдат от бъбреци, диабет или имат сърдечни проблеми. Хубаво е да пиете чаят до 16 часа, с цел да не прекарате нощта в тоалетната.

Ще ви помогне да отслабнете

Направени са доста проучвания, които демонстрират, че след 12 седмици банкет, зеленият чай оказва помощ за понижаване на обиколката на талията и стопява мазнините в корема. Причината за това дължи значително на засиления метаболизъм, който е породен от зеления чай.

Според Севиля е добре да го пиете до 3 чаши дневно и да не го пиете в края на деня, тъй като съдържа кофеин. Избягвайте студените чайове, тъй като те съдържат главно оцветители и захари. В тях има чай, само че то е в лимитирано количество и няма да ви свършат никаква работа.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР