Аманда Анисимова се представя повече от силно в хода на

...
Аманда Анисимова се представя повече от силно в хода на
Коментари Харесай

Младите американки не прощават: Анисимова и Гоф са сред 1/8-финалистките на РГ!

Аманда Анисимова се показва повече от мощно в хода на клей сезона, откакто непроменяемо доближи четвъртфиналите на всеки от шампионатите, в които взе присъединяване. Американката изтегли вероятно най-трудния чоп за Открито състезание на Франция, където е някогашна полуфиналистка, само че това по никакъв метод не ѝ попрече да разгърне капацитета си и 20-годишната тенисистка в профил някогашната номер едно Наоми Осака, а след това и Дона Векич, с цел да стигне до мача си от трети кръг против Каролина Мухова през днешния ден, която надделя с големи компликации след 6:7(7) 6:2 3:0 и отричане. Световната номер 28 се трансформира в първата състезателка траяла към осминафиналите, където ще срещне Лейла Фернандес.

Още в началните минути двете състезателки загатнаха за идната борба между тях, която не закъсня и станахме очевидци на четири поредни пробива, с цел да се оформи паритетът при 4:4. В самия завършек на частта видяхме нова замяна на брейкове, която бе подбудена от чехкинята, с цел да се стигне до законосъобразен тайбрек над 70 минути след старта на срещата. Анисимова имаше обещаващо начало на дългия гейм, като си обезпечи преднина от два мини пробива, но откакто пропусна и втория си сетбол след това, даде късмет на Мухова, която не чакаше втора покана и отмъкна дебютния сет след 1 час и 23 минути на корта неспирна борба за всяка точка.

Световната номер 28 даде ясно да се разбере, че по никакъв метод не се е предала от изпуснатото по-рано преимущество и оползотвори опцията си за брейк при започване на втората част. Американката не задържа дълго преднината си, откакто позволи равнене, само че от него миг нататък подвигна дотам летвата, че не отпусна нито гейм повече на съперничката си и изравни общия резултат в мача.

Мухова, която очевидно изпитваше проблеми от физическо естество, нямаше нужния енергиен запас да се бори за нещо в решителния сет и завоюва едвам две точки от четиринадесет разиграни, след което взе тежкото решение да се откаже и по този метод Анисимова стигна до успеха, като откри място във втората седмица на шампионата.

Karolina Muchova is forced to retried from her match

Amanda Anisimova advances to a first fourth round 6-7(7), 6-2, 3-0 ret.
— Roland-Garros (@rolandgarros)

В идващия дуел от програмата за деня на корт,,Сюзан-Ленглен " излязоха 18-годишната Кори Гоф и 36-годишната Кая Канепи, като заформиха своебразен конфликт между тях на предишното и бъдещето. Младата американка разумно показва много по-добро физическо положение, заради което и неточностите в актива ѝ бяха доста малко спрямо тези на ветеранката, като след това това се оказа от решаващо значение за тийнейджърката, която триуфмира след 6:3 6:4. В осминафиналите за международната номер 23 следва да се изправи против победителката всред Елизе Мертенс и Варвара Грачева.

That fourth round smile
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР