АМ Люлин“ става част от АМ Струма“, а пътят Калотина

...
АМ Люлин“ става част от АМ Струма“, а пътят Калотина
Коментари Харесай

„Люлин“ става част от „Струма“, пътят Калотина

Автомагистрала „ Люлин “ става част от Автомагистрала „ Струма “, а пътят Калотина - София става автомагистрала „ Европа “, която ще включва и Северната скоростна дъга. Това е планувано в решение на Министерския съвет, с което се утвърждава описът на републиканските пътища и се приема описът на пътищата от републиканската пътна мрежа, за които се заплаща винетна такса.

Автомагистрала „ Люлин “ се причислява към „ Струма “ заради дребната си дължина - 19,6 км, и фактът, че се явява естествено начало на избраното за Автомагистрала „ Струма " трасе. Така секторът „ София - Перник " става част от пътя „ София - Перник - Дупница - Благоевград - Симитли - Кресна - Сандански - граница Гърция ".

На 15 ноември 2018 година беше подписан договорът с определения реализатор за създаване на 14,5 км от трасето на пътя Калотина - София в сектора от граничния пункт до пътен възел „ Драгоман ", като планът планува и излаз към интермодален терминал Драгоман. Предстои сключване на контракт и за още един сектор от него - сред Драгоман и Сливница. С модернизацията на пътя сред границата с Република Сърбия и София ще се усъвършенства свързаността на страната със западната ни съседка. Така ще се понижи времето за пътешестване и ще се увеличи пътната сигурност по трасето.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР