Алтернативата, пред която е изправена България, след неуспешния опит за

...
Алтернативата, пред която е изправена България, след неуспешния опит за
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Може да има кабинет с мандат на ДБ

Алтернативата, пред която е изправена България, след несполучливия опит за сформиране на кабинет с първия мандат, връчен на „ Продължаваме промяната “, е експертен кабинет, подсилен от Народното събрание или експертен кабинет, назначен от президента, кабинет с дълготрайност 4-5 месеца, или 2-3 месеца. Това съобщи пред БГНЕС политологът проф. Румяна Коларова, ръководител на Българската асоциация за политически науки.

Според нея не е невероятно сформиране на държавно управление в границите на това 47 Народно заседание, в случай че президентът Румен Радев връчи третия мандат на „ Демократична България “.

„ Опитът за сформиране на сходен кабинет ще бъде мощният избирателен ход на „ Демократична България “. Те са в доста неподходяща обстановка сега. Реално поддръжката за тях е на границата от към 5% и те са застрашени от риска да не влязат в идващия парламент “, сподели проф. Коларова.

Причината е в съвпадението на профил а с политическия профил на водачите на Политическа партия.

„ Лидерите на Политическа партия откраднаха идентичността на Демократична България “, съобщи политологът.

Според нея опитът за сформиране на кабинет е опция за Демократична България да отстоят своята еднаквост, която е дясна. „ Трябва да подчертаем, че Политическа партия освен не са дясна партия, само че те са и нова, антикартела, популистка групировка. Демократична България са систематична, дясно центристка партия. Това значи, че Демократична България има политическа стратегия, която отива надалеч оттатък антикорупционните ограничения, надалеч оттатък правосъдната промяна. Те са единствено един от вероятните принадлежности и една от вероятните насоки, в които Демократична България могат да работят “, акцентира проф. Коларова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР