Alphabet, компанията майка на Google, е осъществила най-много инвестиции и

...
Alphabet, компанията майка на Google, е осъществила най-много инвестиции и
Коментари Харесай

Alphabet е инвестирала 1.5 милиарда долара в блокчейн индустрията

Alphabet, компанията майка на Гугъл, е осъществила най-вече вложения и придобивания в блокчейн промишлеността спрямо която и да е друга обществена компания. Технологичният колос е вложил 1.5 милиарда $ в бранша за интервала сред септември 2021 година и юни 2022 година Това демонстрира отчет на Blockdata, представен от електронното издание Cointelegraph.

Инвестициите на Alphabet са съсредоточени в четири блокчейн компании - платформата за настойничество на цифрови активи Fireblocks, компанията за Web3 игри Dapper Labs, инструментът за биткойн инфраструктура Voltage и компанията за рисков капитал Digital Currency Group.

Това е в внезапен контрастност с предходната година, когато Гугъл диверсифицира своите доста по-малки вложения в общ размер от 601,4 милиона $ в 17 блокчейн компании, измежду които бяха Dapper Labs,Alchemy, Blockchain.com, Celo, Helium и Ripple.

Тенденцията на повишаване на вложенията в блокчейн пространството се следи освен при Alphabet, само че и при останалите водещи обществени компании

Вложенията на 40-те най-големи обществени сдружения за интервала възлизат на 6 милиарда $, спрямо 1.9 милиарда $ сред януари 2021 година и септември 2021 година и едвам 506 милиона $ за цялата 2020 година

Другите огромни вложители в блокчейн пространството включват компанията за ръководство на активи BlackRock, която влага 1.17 милиарда $, корпорацията за капиталово банкиране Morgan Stanley с 1,11 милиарда $ и софтуерният конгломерат Samsung с вложения на обща стойност 979.2 милиона $.

Подобно на Гугъл, Morgan Stanley и BlackRock възприемат по-концентриран метод, инвестирайки единствено в две или три компании, до момента в който Samsung е най-активният вложител с инвестиции и участия в 13 разнообразни компании.

Данните на Blockdata демонстрират още, че фирмите, предлагащи някаква форма на решения и услуги, свързани с незаменяеми токени (NFT), са били най-популярната инвестиция.

Останалите вложения са разпределени сред компании, които дават Blockchain-as-a-Service (BaaS), инфраструктура, платформи за интелигентни контракти, решения за мащабиране и платформи за настойничество на цифрови активи.

В отчета се показва, че банките са почнали да усилват експозицията си към крипто и блокчейн фирмите, водени от увеличението на потребителско търсене на крипто услуги. Сред финансовите институции, намиращи се в топ листата на крипто вложителите, са United Overseas Bank, Commonwealth Bank of Australia и BNY Mellon.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР