Алое вера, сукулентно растение, произхождащо от сухите региони, отдавна е

...
Алое вера, сукулентно растение, произхождащо от сухите региони, отдавна е
Коментари Харесай

Алое Вера за лице: Подхранвайте и подмладете кожата си по естествен път

Алое вера, сукулентно растение, произхождащо от сухите райони, от дълго време е ценено поради многочислените си преимущества, изключително когато става въпрос за грижа за кожата. Алое вера за лице ще донесе единствено изгоди за вашата натурална хубост.

Включването на алое вера във вашата рутинна грижа за кожата може да донесе голям брой изгоди, което го прави универсална и скъпа естествена съставна част за поддържане на здрава и красива кожа.

Алое вера – изгоди за кожата

Важно е да се означи, че до момента в който алое вера нормално се понася добре, някои хора може да имат алергии или сензитивност към него. Препоръчително е да извършите тест за алергия, преди да приложите гел от алое вера върху по-голям сектор от кожата. Консултирайте се със здравен експерт, в случай че имате някакви терзания или имате нежелани реакции.

Ето няколко аргументи, заради които алое вера е положително за кожата:

1. Овлажняване и хидратиране

Гелът от алое вера се състои от висок % вода, което го прави отличен натурален овлажнител. Помага за попълване и задържане на влагата в кожата, като я поддържа хидратирана и предотвратява сухотата. Това е изключително потребно за хора със суха или сензитивна кожа.

2. Успокоява

Алое вера има противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ за усмиряване на раздразнената кожа. Може да обезпечи облекчение при положения като слънчево изгаряне, обриви и леки кожни раздразнения. Прилагането на гел от алое вера върху засегнатите области може да помогне за понижаване на зачервяването, възпалението и дискомфорта.

3. Заздравяване и възобновяване на рани

Алое вера съдържа съединения, които подкрепят заздравяването на рани и възобновяване на тъканите. Подпомага регенерирането на клетките на кожата и предизвиква производството на колаген – протеин от решаващо значение за поддържане на еластичността и здравината на кожата. Гелът може да се ползва локално върху леки порязвания, изгаряния и ожулвания, с цел да се улесни процеса на укрепване.

4. Ефекти срещу стареене

Алое вера е богато на антиоксиданти растение, в това число витамини А, С и Е, които оказват помощ в битката с нездравословните резултати на свободните радикали. Свободните радикали могат да допринесат за преждевременното стареене, като предизвикват оксидативен стрес и разграждат колагеновите нишки. Редовната приложимост на гел от алое вера може да помогне за понижаване на появяването на фини линии, бръчки и възрастови петна, насърчавайки по-младежки загар.

5. Лечение на акне

Антибактериалните свойства го вършат дейно при лекуване на склонна към акне кожа. Може да помогне за понижаване на възпалението, да управлява непотребното произвеждане на себум и да предотврати растежа на бактерии, причиняващи акне. Освен това, успокояващите свойства на алое вера могат да облекчат зачервяването и раздразнението, свързани с появяването на акне.

6. Нежно ексфолиране

Растението съдържа ензими, които нежно ексфолират кожата, отстраняват мъртвите кожни кафези и отпушват порите. Редовното ексфолиране може да помогне за възстановяване на текстурата на кожата, да насърчи по-ярък загар и да усъвършенства усвояването на други артикули за грижа за кожата.

7. Подхранване на кожата

Гелът от алое вера е цялостен с витамини, минерали и аминокиселини, които подхранват и съживяват кожата. Тези хранителни субстанции обезпечават съществени градивни детайли за здрава кожа и способстват за нейното изцяло здраве и искра.

Алое вера за лице – предписания

Когато става въпрос за естествена грижа за кожата, малко съставки могат да съперничат на гъвкавостта и успеваемостта на алое вера.

Изпълнено с витамини, минерали и успокояващи свойства, алое вера е съкровищница в грижата за лицето.

В тази публикация ще проучим разнообразни способи да се възползвате от преимуществата на алое вера за вашата кожа. Научете елементарни, само че ефикасни предписания и техники, с цел да включите това знамение растение в ежедневния си режим за хубост.

1. Гел от алое вера като независим овлажнител

Един от най-простите и ефикасни способи за потребление на алое вера за грижа за лицето е директното нанасяне на гела като овлажнител.

Следвайте тези стъпки за подхранващо и хидратиращо преживяване:

  1. Почистете лицето си с гальовен почистващ препарат;
  2. Извадете малко количество свеж гел от алое вера от листа или използвайте закупен от магазина гел от алое вера (уверете се, че е чист и без добавки);
  3. Нежно масажирайте гела върху лицето и шията, оставяйки го да попие в кожата;
  4. Оставете да работи 15-20 минути или цяла нощ за по-дълбока хидратация;
  5. Изплакнете с хладка вода и подсушете.

2. Успокояваща маска за лице с алое вера

За освежаваща и успокояваща маска за лице комбинирайте гел от алое вера с други естествени съставки.

Ето една елементарна рецепта, която да опитате:

  1. В дребна купа смесете 2 супени лъжици гел от алое вера, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонен сок;
  2. Нанесете сместа отмерено върху лицето, като избягвате зоната към очите;
  3. Оставете маската да работи 15-20 минути;
  4. Изплакнете с топла вода и деликатно подсушете.

Тази маска може да помогне за усмиряване на възпалението, хидратиране на кожата и поощряване на здравословен загар.

3. Ексфолиращ скраб от алое вера и овесени ядки

Ексфолирането е основно за унищожаване на мъртвите кожни кафези и откриване на лъчезарен загар.

Комбинирайте ексфолиращите свойства на овесените ядки с успокояващите преимущества на алое вера в този домакински скраб:

  1. В блендер или кухненски робот смелете 1/4 чаша овесени ядки, до момента в който образуват наедрял прах;
  2. В купа смесете смлените овесени ядки с 2 супени лъжици гел от алое вера и 1 супена лъжица кокосово масло;
  3. Внимателно масажирайте сместа върху влажна кожа с кръгови придвижвания, като се фокусирате върху зоните, склонни към сухота или тъпота;
  4. Изплакнете с хладка вода и подсушете.

Този скраб ще помогне за отстраняването на мъртвите кожни кафези, оставяйки лицето ви безпрепятствено, подмладено и ослепително.

4. Тонер от алое вера и краставица

Тонизирането е основна стъпка във всяка рутинна грижа за кожата, като оказва помощ да се балансира pH на кожата, да се стегнат порите и да се приготви за идващите артикули за грижа за кожата.

Създайте ободрителен и успокоителен тоник с алое вера и краставица:

  1. Пасирайте 1/2 краставица до гладкост;
  2. Прецедете сока от краставици, с цел да отстраните всевъзможни твърди частици;
  3. В чиста бутилка смесете равни елементи сок от краставица и гел от алое вера;
  4. Нанесете тоника върху памучен тампон и нежно го прекарайте по лицето и шията след почистване;
  5. Оставете го да изсъхне на въздух и по-късно нанесете овлажнител.

Този тоник ще ви помогне да успокоите кожата, да намалите зачервяванията и да осигурите нараснала хидратация.

5. Лечение на очите с алое вера и зелен чай

Нежната кожа към очите заслужава спомагателна грижа и внимание.

Комбинирайте освежаващи свойства на зеления чай с успокояващите резултати на алое вера за ревитализиращо лекуване на очите:

  1. Сварете чаша зелен чай и го оставете да изстине напълно;
  2. Смесете 2 супени лъжици гел от алое вера с 1 супена лъжица охладен зелен чай в дребна купа;
  3. Накиснете два памучни тампона в сместа, като се уверите, че са добре напоени;
  4. Легнете и поставете напоените памучни тампони върху затворените си очи;
  5. Отпуснете се за 10-15 минути, до момента в който сместа работи магически;
  6. Отстранете памучните тампони и нежно масажирайте останалия гел към очите;
  7. Изплакнете лицето си с хладка вода и подсушете.

Това успокояващо лекуване за очи може да помогне за понижаване на подпухналостта, тъмните кръгове и умората, оставяйки очите ви освежени и подмладени.

Обобщение

Включването на алое вера в рутинната ви грижа за лицето може да донесе голям брой изгоди за вашата кожа.

Независимо дали го употребявате като независим овлажнител, създавате успокояващи маски за лице, ексфолиращи скрабове, освежаващи тоници ревитализиращи процедури за очи, алое вера предлага натурален и ефикасен метод за поддържане, хидратиране и подмладяване на кожата ви.

Възползвайте се от силата на това универсално растение и го оставете да разкрие лъчезарен и здрав загар, който ще ви накара да сияете от вътрешната страна.

Не забравяйте, че постоянно се предлага да извършите тест за алергия, преди да приложите нови съставки върху кожата си, изключително в случай че имате сензитивна кожа или известни алергии. Насладете се на пътуването на проучване на чудесата на алое вера и възхитителните трансформации, които то може да внесе във вашата рутинна грижа за кожата.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР