Алое вера е познато от векове заради своите лечебни свойства.

...
Алое вера е познато от векове заради своите лечебни свойства.
Коментари Харесай

Невероятни ползи за здравето и красотата от алое вера

Алое вера е познато от епохи поради своите лечебни свойства. Това растение се употребява необятно в козметиката. Гелът в алое вера съдържа витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти, които правят чудеса за кожата.

Може би ще се изненадате от всички изгоди за здравето, които алое вера може да предложи!

Има антиоксидантни и антибактериални свойства. Алое вера съдържа мощни антиоксиданти, които принадлежат към фамилията на полифенолите. Полифенолите в алое вера могат да оказват помощ за угнетяване растежа на бактериите, които причинят инфекции и възпаления.

Ускорява лекуването на изгарянията
Алое вера нормално се употребява като локално средство за лекуване на изгаряния, в това число слънчево изгаряне. Според някои пробни изследвания, алое вера може да редуцира процеса на лекуване с към девет дни спрямо стандартните препарати.

Помага за попречване на бръчки
Някои изследвания демонстрират, че локалното приложение на гела от алое вера може да забави стареенето на кожата. Едно изследване с 30 дами над 45-годишна възраст потвърди, че локалното приложение на гела покачва производството на колаген и еластичността на кожата за интервал от 90 дни.

Може да понижи акне и да облекчи белезите от акне
Алое вера гел работи като естествено средство при акне и белези от акне. Антимикробните свойства на алое вера предотвратяват акне и понижават зачервяванията и възпаленията, които предизвиква акне.

Действа като натурален овлажнител
Алое вера може да се употребява вместо лосион за естествено всекидневно навлажняване на кожата. То почиства и омекотява кожата, без да запушва порите и е дейно както при мъжете, по този начин и при дамите.

Регенерираща маска от алое вера
Ежедневната доза алое вера ще омекоти кожата и ще й придаде здравословен искра, като в същото време понижи възпалението и зачервяването. Опитайте тази елементарна процедура с алое вера и кожата ви ще се почувства съживена за нула време.

Измийте листата алое вера, като внимавате ги притиснете, с цел да ги омекотите. Нарежете листата на половина или на по-малки части, като употребявате толкоз, колкото са ви нужни.

Отрежете краищата от двете страни, тъй че да ви е по-лесно почистването. Обелете листа алое вера. Използвайте лъжица, с цел да извлечете сока и го изсипете в купа.

Втрийте го в кожата на лицето благодарение на ръцете си. Оставете да престои 20 минути или до момента в който изсъхне. Измийте. Използвайте чиста забрадка, избършете лицето си, погледнете се в огледалото и се насладете на сияещата си кожа. Кожата ви ще бъде мека, здрава и съживена.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР