Ало-мафията вече пробива и сред безработни висшисти. Липса на препитание

...
Ало-мафията вече пробива и сред безработни висшисти. Липса на препитание
Коментари Харесай

Призвание! Безработни висшисти се цанят за „мулета” на ало-бандити

Ало-мафията към този момент пробива и измежду безработни висшисти. Липса на прехранване „ по специалността ” кара родопчани с китап от университет да се цанят за „ мулета ” на телефонни измамници, оповестява 24rodopi.com. Профилът „ незает, с ниско равнище на обучение ” на до момента залавяните съучастници на бандитите „ по жицата ” в Родопите към този момент е изменен, разкриват проверяващи на многочислените случаи на измами по телефона в района. Обикновено за услугата да вземат парите от жертвата и да я доставят до избрана точка в страната, „ сътрудниците” на бандитите получават сред 300 и 500 лв., според от размера на припечелените от лъжливата скица пари. Рядко обаче „ комисионната” от удара надвишава 600 лв..

„ Хората доста добре знаят, че вземат участие в незаконна скица. Много от хванатите по-късно показват, че не са предполагали, че минало леко подозрение, само че все пак правят действието. Все отново това е и защитната им теза в съда. В 99 на 100 от случаите се залавят само така наречен „ мулета” на телефонните измамници”, разкриват за 24rodopi.com проверяващи.

Съучастниците се наемат по телефона. Обикновено им се дава оферта с тлъста сума само за куриерска услуга. Едва при един от случаите в Източните Родопи „ мулето” е било вербувано на „ четири очи”. Схемата тогава е била „ Знаеш ли, че мой племеник има другар, който търси пощальон за парични суми за капаро на парцели?”. Тя бе разкрита от жена, съучаствала в няколко телефонни измами в Кърджали и района.

Бандитите „ по жицата” сполучливо вербуват таксиметрови водачи и трайно безработни с ниско просветително равнище. Но към този момент съумяват да пробият и измежду висшисти.

Мъж от Кърджали получи условна присъда в границите на година, поради присъединяване си в телефонна машинация. В.А. бил вербуван от незнайно лице. След обработка по телефона, в качеството си на помощник, безработният висшист нанесъл имотна щета в размер на 5 599 лв. на жена от регионалния град. В същия ден, когато била осъществена измамата, били регистрирани в полицията пет несполучливи опита.

Единствено 63-годишна жена изхвърлила златни украшения от терасата на дома си на привиден чиновник на полицията. Потърпевшавата била уверена, че оказва помощ на органите на реда да заловят ало-измамници.

Само преди дни Родопите още веднъж станаха цел на бандитите, като в границите на дни бяха регистрирани няколко позвънявания. Жена изрично отказала да даде желаната от нея сума в размер на 30 000 лв.. Не по този начин обаче постъпил дъртак, който изхвърлил през балкона над 5 000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР