Алкохолът, който ни доставя колкото удоволствия, толкова и главоболия, може

...
Алкохолът, който ни доставя колкото удоволствия, толкова и главоболия, може
Коментари Харесай

Диета с бира смъква наднорменото тегло

Алкохолът, който ни доставя колкото удоволствия, толкоз и главоболия, може да бъде наш съдружник в битката с килограмите. Все отново става въпрос за бирата, а не за водката и текилата. Кехлибарената течност в действителност не е толкоз калорична, а славата й на " течен самун " е много пресилена. Старата максима, че всички заболявания са породени от нередовно пиянство, обаче не е напълно вярна. Ако пък сте се отдали за малко на здравословен живот и постоянно сте закусвали с фреш и плодове, умерено - няколко огромни уискита и остатъкът от витамини в тялото ви ще бъде обезвреден.

Извън шегата е добре да се знае, че алкохолът безусловно гони от кръвта с изключение на витамините от групата на В, С и К, а също и значими микроелементи като цинк, магнезий и калий. Това не е изключително потребно, само че пък по този начин се предизвикат вътрешните регенеративни функционалности на организма и при постоянен банкет на алкохол тялото привиква да "живее " с по-малко витамини и минерали.

Според някои лекари по хранене и диететика пиенето на бира има мощен пристрастяващ резултат. Нещо повече - в случай че загрубял фен на пивото спре вечно да използва пенливата течност, в първите месеци от въздържателния интервал могат да се появят избрани душевен и прочувствени проблеми.

Затова - не откачайте. По-добре да пиете постоянно, само че по малко, в сравнение с да си докарате меланхолия, само че за непрекъснато.

Бирата е потребна, защото в 100 мл има приблизително към 42 или 44 калории. Светлата е по-лека за организма, а тъмната може да "достави " до над 47 калории. Това значи, че пивото е малко по-калорично дори от айрана. Ако обаче се поставите на диета и пиете ежедневно по 2 литра от пенливата течност, организмът ви ще разполага с по-малко от 1000 калории.

А това е златното предписание на положителната диета. По 1000 калории дневно значи размразяване на непотребните мазнини със скоростта на светлината. Според някои диетолози едноседмична диета с по 2 литра бира дневно може да ви помогне да се отървете от над 4 кг. Условието обаче е да не ядете безусловно нищо, а от напитките с изключение на питие можете да консумирате на воля вода, чай и кафе.

Алкохолът към този момент е освен напитка - консумирането му се е трансформирало в обичан обред на милиони хора по света. Все отново обаче с него би трябвало доста да се внимава. Той може да нанесе пагубни вреди на здравето ни.

Според някои експерти даже потреблението с мярка затруднява работата на черния дроб по отношение на метаболизма на глюкозата и елиминирането на токсините при обмяната на веществата.

Интензивното пиянство води до увреждане на черния дроб и мозъка, кръвоносните съдове, възпрепятстване на съсирването на кръвта, способства за образуването на разширени вени, хемороиди, тромби, увреждане на простатата и води до неплодородие.

Ускорява също по този начин развиването на заболяванията, свързани с възрастта, като сърдечни разстройства или катаракта, а също по този начин и бръчки по кожата./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР