Алкално-киселинният баланс (pH) Човешката кожа има леко кисело pH, затова алкалната

...
Алкално-киселинният баланс (pH)
Човешката кожа има леко кисело pH, затова алкалната
Коментари Харесай

Минерална вода – не за пиене, а за миене - II

Алкално-киселинният баланс (pH)
Човешката кожа има леко кисело pH, по тази причина алкалната вода я изсушава и нарушава здравословния й баланс. В такива условия патогенните бактерии вземат връх и можем да се сдобием с (или да влошим положението на) акне, инфекции, разнообразни екземи и себореен дерматит. Затова водата би трябвало, която употребяваме за миене и тонизиране на кожата би трябвало да има неутрално pH – към 7, най-много 8.

Минерали, само че какви
Калциевите (Ca2+) и магнезиевите (Mg2+) йони във водата имат противовъзпалително деяние, само че не би трябвало да бъдат в несъразмерни количества, тъй като вършат водата прекомерно твърда. Цинкът е един от най-ценните минерали, тъй като лекува инфекции и облекчава алергията, а желязото зарежда клетките с О2. От изключителна значимост за кожата е и силицият, защото поддържа еластичността и здравината й. Богатата на селен вода пък защищава от стареене, тъй като този минерал е мощен антиоксидант. Манганът усъвършенства кръвообръщението, а оттова и тенът на кожата. Въпреки характерната миризма, не трябва да отбягвате и сярата, тъй като тя е потвърден лек за доста кожни болести.

Как и по кое време да използваме минералната вода в козметиката

За разчистване и тонизиране на лицето
Ако кожата ви е чувствителниата и алегична, с цел да избегнете раздразнения, напълно измивайте лицето си с минерална вода. За естествените и мазни кожи е задоволително единствено тонизирането. Най-лесният и комфортен метод е като прелеете минералната вода в шише с помпа и освежавате кожата си с нея след всяко разчистване. Оставете да работи няколко секунди и след това наложително попийте капчиците с хавлия или салфетка. Капчиците не трябва да се изпаряват сами, тъй като по този начин ще извлекат и водата от вашата кожа.

Ако разполагате с повече време и предпочитание, си пригответе тоник с минерална вода. Направете отвара с шепа билки (невен и лайка за сензитивна кожа или салвия и мащерка за мазна и проблемна). После прецедете течността и я прелейте в шише. Съхранявана в ледник, трайността й е към 5 дни, само че в случай че прибавите няколко капки етерично масло, ще може да я употребявате два пъти по-дълго.

За усмиряване на кожата
След разнообразни процедури като епилация, козметичен пилинг или разчистване на черните точки, незабавно напръскайте мястото с термална вода. Кожата се успокоява, зачервяването понижава, а раничките зарастват по-бързо. Не забравяйте да подсушите.

За изплакване на косата
Хлорираната вода лишава косата от искра и я прави да наподобява вяла и сплескана. Не инцидентно визитата на плувен басейн е едно от нещата, които се отразяват съдбовно на типа й. Няма поради да миете косата си напълно с минерална вода – въпреки всичко това е сериозна финансова инвестиция, а единствено да я употребявате за последното изплакване. Имайте поради, че колкото е по-мека водата, толкоз повече искра ще има гривата ви.

За фиксиране на грима
Малките капчици вода от спрея са съвършен метод да удължите трайността на макиажа си. Пръснете във въздуха и се мушнете под облака.

Продължава: Минерална вода – не за пиянство, а за миене - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР