Алигаторът Сатурн от Мисисипи, набеден за любимец на Хитлер, почина

...
Алигаторът Сатурн от Мисисипи, набеден за любимец на Хитлер, почина
Коментари Харесай

В Московския зоопарк умря любимият алигатор на Хитлер

Алигаторът Сатурн от Мисисипи, наклеветен за любим на Хитлер, умря от напреднала възраст на 84 години в Московския зоопарк , заяви РИА Новости. 

Сатурн е роден към 1936 година в Съединени американски щати. Предали го на Берлинския зоопарк, откъдето избягал по време на бомбардировките на 23 ноември 1943 година Британски бойци го разкрили през 1946 година и го предали на Съюз на съветските социалистически републики. През идващите 74 години той е прекарал в Московския зоопарк. 



В един миг добива известност легендата, че в Германия Сатурн е живял не в зоологическата градина на Берлин, а в персоналната сбирка на Хитлер, само че доказателства за това изказване няма. 

" Сатурн за нас е цяла ера . В това няма никакво пресилване. Той дойде след успеха и посрещна дружно с нас 75-ия си рожден ден. Това е огромно благополучие, че всеки от нас съумя да се вгледа в очите му, просто тихичко да постои паралелно с него. Много от нас той е виждал още като деца. Надяваме се, че не сме го разочаровали ", описаха чиновниците на Московския зоопарк. 

Екипът му се е старал до последно да ухажва алигатора на напреднала възраст и да се грижи за него с огромно внимание. Гледачите му описват, че алигаторът е бил взискателен към храната, помнел тези, които постоянно го глезели, като му подхвърляли по нещо, обичал масажа с четка, а в случай че нещо не му се понрави, бил в положение да прегризи металните кукички, с които му се подава храната, и даже бетонните украшения в близост. 

Паметта на Сатурн ще бъде увековечена в Дарвиновския музей.
               

A post shared by (@moscow_zoo_official) on May 23, 2020 at 2:20am PDT

Превод: Dariknews.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР