ALIENO ARCANUM представяне: Въведение: - ALIENO разбули своя първи дебютен

...
ALIENO ARCANUM представяне: Въведение: - ALIENO разбули своя първи дебютен
Коментари Харесай

ALIENO разбули ARCANUM - електрическа хиперкола с 5221 hp, 8880 Nm и над 488 км/ч

ALIENO ARCANUM показване:
Въведение:
- ALIENO разбули своя първи дебютен модел носещ името ARCANUM.
Основано през 2015 със седалище в България, ALIENO създава хиперколи от бъдещето. Името на бранда произлиза от италианската дума "alieno ", която значи "извънземно ".
- ALIENO ARCANUM е напълно електрическа хиперкола, която в топ версията си е с мощност 5221 hp (3840 kW), 8880 Nm въртящ миг, максимална скорост от над 488 km/h (303 mph) и отношение мощност/тегло достигащо 2.64 hp/kg.

Името на модела произлиза от латинската дума "arcanum ", която значи "тайната на тайните ".
Базиран е на новаторски ALIENO технологии и ноу-хау и е вид 2-door / 2-seater роботизирана изцяло електрическа хиперкола. Реално, първата от своя тип.

Ахмед Мерчев, създател, CEO & CTO на ALIENO и главен конструктор на ARCANUM, споделя: "ALIENO ARCANUM е напълно електрическа хиперкола от бъдещето с брутално техническо предимство, което е в основата на DNA на марката ALIENO. Този наш първи дебютен модел, показва ясно мисията на ALIENO да основава хиперколи с извънземни технологии от бъдещето в настоящето. ALIENO ARCANUM не следва разпоредбите, а основава нови, осигурявайки изключително вълнуващо преживяване и наслада при шофиране. С това, той докосва освен сетивата, само че и душата ви. Освен това, поради интелигентността на колата реализирана посредством ALIENO системите с изкуствен разсъдък вградени в нея, все едно имате разполагаем свое извънземно, което е ваш справочник, бди над вас и ви учи по какъв начин да достигнете пълния му капацитет до момента в който го шофирате. "

Версии:
Според мощността си, ALIENO ARCANUM е разполагаем в следните 4 версии налични за всички ALIENO модели: RP5 с мощ 5221 hp, RP4 с мощ 4351 hp, RP3 с мощ 3481 hp и RP2 с мощ 2610 hp. RP е съкращение от "Raw Power ", докато съответното число след него (5, 4, 3, 2) показва ориентировъчната мощ на версията в хиляди конски сили. Времената за ускоряване и други динамични характеристики ще бъдат допълнително обявени.

Модификации:
Според предназначението си, всяка една от версиите е налична в 3 основни модификации: STR (Street), TRC (Track) и RCE (Race), чиито базови динамични характерности са идентични, а се отличават по стандартите/хомологизациите на които отговарят. STR (Street) модификацията е street-legal car (кола утвърдена за придвижване по обществената пътна мрежа) с глобална хомологизация.
TRC (Track) модификацията е track day car (кола предназначена за прилагане на писта) и не попада под никакви ограничавания, каквито обикновено произтичат от хомологизацията. RCE (Race) модификацията е race car (състезателна кола) усъвършенствана да покрие условията на конкретни състезателни шампионати, като ALIENO има готовност за пригаждането ѝ даже и за наследника на LMP1 категорията на 24 Hours of Le Mans и FIA World Endurance Championship, незабавно щом правилата на шампионата позволят участието в него на напълно електрически хиперколи с батерийно зареждане, каквито ALIENO хиперколите са.

Иван Киров, CTP (Chief Test Pilot) и CSO (Chief Sales Officer) на ALIENO, споделя:
 "Дебютният ни първи модел ALIENO ARCANUM, несъмнено е най-мощната хиперкола, която светът в миналото е виждал. Не единствено е най-мощната кола, само че е и роботизирана и напълно електрическа. Това означава, че във всички случаи е по-бърза, отколкото еквивалент по мощ, конвенционална кола с мотор с вътрешно горене. Това се дължи на високата успеваемост на електромоторите и новаторските ALIENO технологии които вградихме в колата. Затова, при работата си по модела ARCANUM, се изправихме пред огромно предизвикателство и носим огромна отговорност за клиентите ни. Предизвикателството дойде от обстоятелството, че ние освен трябваше да създадем нещо изключително във връзка с мощността на колата, което, несъмнено, беше преди всичко доста мъчно механически, само че ние също и основно трябваше да я направим използваема. Това, което желая да кажа, е, че трябваше да вградим тази мощ, по такъв метод, че да може да се употребява от колата и водача. Какво би било използването на кола, която има толкова много мощ, само че в случай че можете да използвате единствено дребна част от нея. Или ако би била прекомерно рискова или сложна за шофиране. И тук дойде най-голямото предизвикателство в основаването на тази кола, тъй като трябваше да се уверим, че създаваме лесна за потребление кола, която е управляема. Не единствено управляема, но и приятна за шофиране. Лесна за шофиране, гладка, занимателна, приятна, безопасна или просто безупречна. По-висша във всяко едно отношение, от това, което сме виждали или управлявали досега. Просто съвършена. Всичко в тази кола се случва разумно. Максималното ускорение е елементарно постижимо от всеки, който купува колата. Колата е най- безопасната на пътя във всяко отношение. Тя е изумително постоянна и маневрена.

Спирането е безпрепятствено и също разумно. Тя се чувства като естествена кола за всеки, който я кара. Разбира се, тя е и най-бързата, когато пожелаете. Най-голямото предизвикателство беше да направим колата да се държи като нормална кола, с цел да може да обезпечи на всеки оптимално наслаждение от шофирането, което спомага за осигуряване на най-голяма сигурност. "

Шаси и Тяло:
ALIENO ARCANUM има новаторско ALIENO шаси, изградено напълно от pre-preg въглерод и honeycomb ядро и се състои от карбонов монокок с карбонови предна и задна зони. Дъното е подсилено с Kevlar. Има структурни подсилвания и зони на изкривяване за предни, задни, странични, горни и долни удари, както и карбонови предни и задни краш-структури. Освен с ниското си тегло, безопасност и издръжливост, шасито се отличава и с оптималната устойчивост на усукване, а и разрешава създаване на лека и аеродинамична форма на екстериора. Всички съществени възли (елементи) на колата са роботизирани и се регулират електронно.

Екстериорът е построен напълно от ALIENO роботизирани pre-preg карбонови панели.
ALIENO ARCANUM има две ALIENO роботизирани pre-preg карбонови Butterfly крилати порти, ALIENO роботизирана умна климатична система, ALIENO аеродинамични странични дигитални огледала, ALIENO предни и задни адаптивни матрични LED светлини и ALIENO роботизирани pre-preg карбонови джанти. Оборудван е с ALIENO pre-preg карбонови, изцяло климатизирани, напълно електрически регулируеми и с памет роботизирани спортни и спортни седалки с мемори пяна, кожа и Alcantara. Разполага и с ALIENO бързо освобождаващ се pre-preg карбонов състезателен вид волан с напълно електрически регулируеми и с памет роботизирана кормилна колона и роботизирана кутия с педали, а и ALIENO роботизирано серво ръководство с променливо отношение, скоростно чувствително и режимно избираемо.

Енчо Енчев, CDO (Chief Design Officer) на ALIENO и главен дизайнер на ARCANUM, споделя: "Подобно на всичко останало което вършим в ALIENO, нашата цел с модела ARCANUM беше да създадем нещо неповторимо, нещо което не виждаш всеки ден и нещо което е с не надминати показатели. ARCANUM модела съчетава остри ръбове и меки извивки, което способства за създаването на неповторим и много отличителен дизайн. Цялата кола изглежда като изваяна статуя, като всеки градивен детайл има своето функционално предопределение и не е сложен единствено за украса. Общата форма на колата и ниската ѝ позиция по отношение на пътя допринася за основаването на агресивна цялостна визия. Успяхме да постигнем този външен тип без да намаляваме удобството и ергономията на лидера. ARCANUM е модел, който може да побере водачи с височина над 2 метра (6ƍ "). Много малко хиперколи в днешно време осигуряват това. Цветовата скица, която подбрахме за разбулването на модела, е открит карбон със ярко сини акценти на основни места. За този план, имахме няколко основни източника на ентусиазъм. Първият е животинското царство и акулите в най-голяма степен. Ако се загледате в предната част на колата, ще забележите приликата. Върху предните калници се забелязват отвори за изстудяване, които много наподобяват на хриле. Друго интересно в дизайна е крепежния елемент свързващ задния спойлер, който е като перка на акула. Следващият извор на вдъхновение идва от американските военновъздушни сили. Естетиката на специални самолети като F-117 Night Hawk, F-22 Raptor и SR-71 Blackbird, играе основна роля във формообразуването на ARCANUM. Последното влияние в дизайна, идва от култовата филмова поредност Междузвездни войни и конкретно шлема на Дарт Вейдър. Единственото нещо, което би трябвало да направите е да погледнете задницата на колата и да употребявате въображението си. "

ALIENO ARCANUM е разполагаем с няколко различни версии на интериора, детайлности за които ще бъдат разкрити в допълнение. Сред тях има както футуристични дизайни, по този начин и по- умерени и класически дизайни, които ще се оферират и за останалите модели на ALIENO. С това се цели да се обезпечи най-благоприятен избор за всеки клиент, тъй като когато става въпрос за вътрешното пространство на колата, където ALIENO клиента ще прекара по-голямата част от времето си, той не е ограничен единствено до един интериор който може да не хареса, а има опция да избира от няколко разнообразни, според собствените си желания. Интериорът е построен от ALIENO pre-preg карбонови детайли, кожа и Alcantara.

Технологиите от ARCANUM са налични и за останалите ALIENO модели, всеки от които има различен неповторим екстериорен дизайн, с което ALIENO цели да обхване всички основни дизайнерски стилове, а не да се ограничава строго до един от тях. Целта тук още веднъж е да се обзет всички предпочитания на клиентите, а не да бъдат ограничени единствено до един екстериорен дизайн, който не е подобаващ за всеки вкус. Освен избор на версията, модификацията и интериора, ALIENO ARCANUM може да бъде поръчан и с батерия, джанти, гуми, волан, седалки и даже задно антикрило по избор на клиента, всред различните варианти предлагани от ALIENO. ARCANUM моделът, подобно на всички ALIENO модели, има изцяло модулна архитектура позволяваща неограничено в допълнение модифициране, и несъмнено, бъдещи усъвършенствания с най-новите технологии.

Аеродинамика:
ALIENO ARCANUM има новаторска ALIENO дейна, роботизирана и адаптивна аеродинамика с множество дейни роботизирани елементи, клапи и механизми, част от които са забележими в екстериора, докато други се намират вътре в колата. Тази иновативна технология, спомага за подобрено придвижване и ловко направление на въздуха към колата, за повишаване на стабилността и притискането на колата към пътя. В взаимозависимост от обстановката, това прилепяне може да бъде елементарно и прецизно поправено, за реализиране на по-висока скорост.

Задвижваща система:
ALIENO ARCANUM се задвижва от новаторска ALIENO direct drive електрическа задвижваща система, реализирана с от 3 (при версията RP2) до 6 (при версията RP5) електромотори на всяко колело поотделно. Общо от 12 електромотора (при версията RP2) до 24 електромотора (при версията RP5). Електромоторите са свързани между тях с обща свързваща ос, за предаване на движението към съответното колело чрез полуоска. Вместо един огромен електромотор се употребяват няколко по-малки, които се управляват самостоятелно (всеки от отделен мотор-контролер) съгласно потребностите, което доста увеличава възможностите и успеваемостта на колата във всички нейни режими и скорости на движение, като успеваемостта доближава до 97%.

Използваните електромотори са тип променливотокови трифазни аксиални (axial flux) електромотори с мощни постоянни магнити, които обезпечават текущия технологичен най-много като мощ и въртящ миг за единица тегло и размер, тъй като съчетават доста огромна мощност с доста огромен въртящ миг на електромотора в доста ниско собствено тегло и дребен размер на електромотора. Имат почти безграничен експлоатационен живот и оптимален въртящ миг от 0 до максималните си обороти.

Задвижващата система има 3 различни основни режими на задвижване (Street, Track и Race), които се задействат според от целевото потребление на колата и желаните динамични характерности предпочитани от водача. Във всеки един от тези режими, чрез смяна на натоварването на съответните предни и задни електромотори (електромоторите свързани към предните колела и електромоторите свързани към задните колела), се осигурява опция за прецизна промяна на разпределението на мощността между предните колела и задните колела от 0% до 100% и от 100% до 0% надлежно. При всяка една от тези комбинации, системата за ръководство има опция да осигури енергийно дейно задвижване на колата.

Освен това, в системата за ръководство е реализирана новаторска ALIENO реално-времева (real-time) система за векторно ръководство на въртящия момент на всяко колело поотделно, благодарение на самостоятелното и непосредствено задвижване чрез електромотори на всяко колело (от 3 до 6 електромотори на колело) и неналичието на механични редуктори съдържащи тежки и обемисти механични детайли с триещи се части.

Предвид ALIENO direct drive задвижването, въртящия миг на задвижващата система и на колелата е еднакъв и е 8880 Nm при версията RP5, 7400 Nm при версията RP4, 5920 Nm при версията RP3, и 4440 Nm при версията RP2, като на практика е разполагаем от 0 до максималните обороти на електромоторите, т.е. при всяка скорост на колата.

Батерия:
ALIENO ARCANUM се зарежда от новаторска ALIENO батерия формирана от Graphene LiPo кафези и супер кондензатори. Graphene LiPo клетките са изградени посредством нанотехнологии формиращи graphene (единичен слой от въглеродни атоми, разположени в шестоъгълна решетка). В сравнение със общоприетите LiPo кафези, Graphene LiPo клетките са способни да поддържат по-голяма изходна мощ, имат по-висока енергийна компактност, по-ниско вътрешно противодействие, по-високи скорости на разреждане и зареждане, по-дълъг витален цикъл, а и остават по- хладни и по-стабилни при пълно натоварване и пикови режими на работа.

Супер кондензаторите, акумулират енергия от електромоторите по време на спирането на колата и я отдават обратно на задвижващата система при потребност, основно в пиковите динамични режими - при потегляне, ускоряване и прекъсване на колата. Батерията е налична в следните 3 варианти: SBP (Street Battery Pack) с потенциал 180 kWh, TBP (Track Battery Pack) с потенциал 120 kWh и RBP (Race Battery Pack) с потенциал 60 kWh. Те покриват всички практически потребности: SBP батерията осигурява огромен пробег, достигащ до 1020 km с едно зареждане, TBP батерията осигурява пробег от няколко обиколки на писта, а RBP батерията обезпечава минимално тегло и съответно оптимални динамични характеристики на колата по време на състезания.

При оптимално натоварване в режим Race, с едно презареждане, според от батерията с която е оборудван (вариант RBP, TBP или SBP), версията и модификацията му, ARCANUM може да приключи от 1 до 3 пълни обиколки на пистата Nürburgring (на която се провежда надпреварата 24 Hours Nürburgring) и от 2 до 6 цялостни обиколки на пистата Circuit de la Sarthe (на която се организира надпреварата 24 Hours of Le Mans). Максималното напрежение на батерията е 800V, като тя е проектирана да доставя голяма мощ, която при SBP варианта доближава до 11.7 MW непрекъсната мощност и 23.4 MW пикова мощ. Освен това, батерията е способна да всмуква и огромна мощ по време на зареждане и регенеративно прекъсване, достигаща до 2.7 MW при SBP разновидността.

Батерията се състои от няколко ALIENO Plug & Play заменяеми модули, като колата автоматично настройва параметрите си според броя и положението на поставените модули. Възможно е и слагането на различен брой модули, за осигуряване на междинни потенциали сред трите базови разновидности на батерията. В този случай, при посочен мечтан брой модули, "извънземното " насочва потребителя къде тъкмо да сложи тях, с цел осигуряване на оптималната непоклатимост и нисък център на тежестта на колата, а и постигане на оптимално систематизиране на тежестта сред предната и задната оси.

Минималният потенциал на батерията, който е нужно да бъде разполагаем за достигане на оптималната мощ на колата, е 30 kWh за RP5 версията, 25 kWh за RP4 версията, 20 kWh за RP3 версията и 15 kWh за RP2 версията, което обезпечава опция за съществено усъвършенстване на тежестта и динамичните характерности на колата на писта по време на track days и при състезания (чрез слагането единствено на нужния за конкретната цел брой батерийни модули). ALIENO Plug & Play заменяемите модули, осигуряват и опция за лесна замяна и ъпгрейд на батерията с нова. Притежават голям брой вградени обезопасителни и защитни системи.

ALIENO ARCANUM разполага с няколко различни възможности за зареждане на батерията, включително безжично апостериори, 3-phase 22 kW бордово и 350 kW DC Combo (CCS). По избор е налична и 400 kW DC CHAdeMO. С 350 kW DC Combo (CCS) зарядна станция, от 0 до 100% SoC (State of charge), SBP батерията се зарежда за 30 min, TBP батерията за 20 min, а RBP батерията за 10 min.
Освен това, батерията е по този начин проектирана, че със специфична ALIENO DC зарядна станция (900 kW DC за RBP батерията, 1800 kW DC за TBP батерията и 2700 kW DC за SBP батерията) проектирана и изграждана от ALIENO по поръчка на клиента, може да бъде заредена от 0 до 100% SoC за 4 min, и от 0 до 80% SoC за 3.2 min.

Размери, Тегло и отношение мощност/тегло:
ALIENO ARCANUM е с дължина 5240 mm, широчина 2180 mm (без и със ALIENO аеродинамичните странични дигитални огледала) и междуосие 3100 mm.
Височината на колата, според от настройката на отстоянието от земята, варира от 1170 mm до 1200 mm в режим Race, от 1190 mm до 1230 mm в режим Track и от 1220 mm до 1270 mm в режим Street.

Отстоянието от земята на колата, е изцяло електрически регулируемо, като начело и по средата на колата може да бъде настроено от 60 mm до 90 mm в режим Race, от 80 mm до 120 mm в режим Track и от 110 mm до 160 mm в режим Street, до момента в който откъм гърба е с 40 mm по- огромно.
Теглото на колата, варира според от версията и модификацията ѝ, като започва от 1620 kg. При всички версии и модификации е реализирано отношение мощност/тегло по-голямо от 1 hp/kg, като то варира в диапазона от 1.04 hp/kg до 2.64 hp/kg, в зависимост от версията и модификацията на колата.

Системи за сигурност:
Освен с общо 8 въздушни възглавници (4 за шофьора и 4 за пътника) и 2 броя 5-точкови колани (по един за водача и пътника), ALIENO ARCANUM разполага и с голям брой иновативни ALIENO структурни, динамични и активни интелигентни системи за сигурност.

Усъвършенствани системи за подпомагане на лидера (ADAS):
ALIENO ARCANUM разполага с множество иновативни ALIENO ADAS системи (Advanced driver- assistance systems), основната от които е наречена ALIENO Artificial Intelligence (AAI) или "The Alien " (TA). Реално колата е "извънземно " ( "извънземен робот ", "интелигентен робот на колела "), което спомага водача, защищава го от грешки и го учи по какъв начин да усъвършенства своите шофьорски привички, умения и жанр на шофиране, за асимилиране и потребление на пълния капацитет на колата.
ARCANUM има голям брой специализирани сензори и прави непрекъсната реално- времева (real-time) диагностика и опознаване не единствено на външната заобикаляща го среда и вътрешната среда в колата, само че и на всичките си системи, като прави и своя пълна самодиагностика, за предричане на повреди и рискови обстановки, и справяне с изключителни обстановки. ADAS системите на ARCANUM получават информация от множеството сензори с които е оборудвана колата, сред които 17 камери, 1 LiDAR, 8 радари, 1 GPS датчик, 1 IMU датчик и огромен брой други сензори.

ARCANUM има ALIENO предно стерео зрение, изградено от модул с 2 камери и 1 LiDAR, монтирани отвътре зад горната централна част на предното стъкло. Той има също и ALIENO задно стерео зрение, състоящо се от 2 камери, монтирани в горната част на задния трети стоп на колата.
Зрението на колата във всички направления се допълва и от ALIENO аеродинамични ляво и дясно странични цифрови огледала, всяко от които вместо със стандартно огледало е оборудвано с по 5 камери комбинирани в аеродинамичен детайл. Те служат и за безключов достъп до колата, реализирано посредством лицево, ирис и ретина разпознаване, различаване на диалект и пръстов отпечатък, и позволяващ задаването на разнообразни равнища на сигурност. Освен това има и камери и други датчици, които наблюдават обстановката в кабината, положението и емоциите на водача и пасажера. Те служат за безключово пускане на колата и диагностициране на положението на шофьора и пасажера.

Окачване:
ARCANUM има предно и задно новаторско ALIENO роботизирано окачване с double wishbone и pushrod, rocker arm и пригодим anti-roll bar. Електронно регулируеми амортисьори и активна ride-height, изцяло самостоятелна за всяко колело. С памет, фабрични режими и персонализирани потребителски режими. По избор е налична и пневматична система за бързо покачване с 4 въздушни крика за лесно обслужване в бокса по време на състезания на писта.

Спирачни системи:
ALIENO ARACANUM има три спирачни системи: ALIENO хидравлична спирачна система, ALIENO регенеративна електромагнитна спирачна система (за която се чака да се превърне в главната спирачна система в бъдеще при всички ALIENO модели) и ALIENO роботизирана въздушна спирачна система. По избор е налична и четвърта спирачна система - ALIENO въздушна парашутна спирачна система с drag racing спирачни парашути. ALIENO хидравличната спирачна система се базира на идентични по мярка и характеристики спирачни апарати и спирачни дискове на предните и задните колела, а точно високоякостни алуминиеви закрепени спирачни апарати с 10 титаниеви pistons (по избор са налични и титаниеви спирачни апарати) и огромни carbon-ceramic спирачни дискове с диаметър 440 mm (17.32 ") и дебелина 40 mm (1.57 "). По избор са налични и други размери и carbon-carbon спирачни дискове.

Иновативната ALIENO регенеративна електромагнитна спирачна система е реализирана от системата за ръководство с мотор-контролерите, посредством потребление на електромоторите в генераторен режим (при пасивно прекъсване с рекупериране и акумулиране на енергия), а и чрез принудително завъртане на електромоторите в противоположна посока на посоката на придвижване на колата (при активно прекъсване с консумиране на енергия).

При пасивно прекъсване с рекупериране и акумулиране на сила, системата за управление превключва част или всички електромотори в генераторен режим. Рекуперираната сила генерирана при спиране, се акумулира в батерията и супер кондензаторите, които се дозареждат от енергията усвоена в процеса на спиране (енергията получена от електромоторите работещи в генераторен режим). Пасивно спиране с рекупериране и акумулиране на енергия, се ползва при по-плавно постепенно прекъсване на колата (плавно намаляване на скоростта на придвижване на колата).
При интензивно прекъсване с консумиране на енергия, част или всички от електромоторите се завъртат принудително в противоположна посока на посоката на придвижване на колата, с цел да се постигне спирачна мощ върху колелата. При това, може да се изразходва и енергия от батерията и супер кондензаторите, в случай че генерираната по време на спирането сила (от електромоторите работещи в генераторен режим) се окаже недостатъчна. Активно прекъсване с изразходване на сила, се ползва при по-рязко нападателно прекъсване, когато се цели колата да спре за допустимо по-кратко време с допустимо по-къс спирачен път.

Иновативната ALIENO роботизирана въздушна спирачна система, е осъществена чрез множеството дейни роботизирани елементи, клапи и механизми формиращи иновативната ALIENO дейна, роботизирана и адаптивна аеродинамика на колата. Това включва и роботизираното задно антикрило, което заема разнообразни позиции в взаимозависимост от потребностите, като осигурява не единствено оптимално сцепление в завой или при оптималната скорост, само че и действа като мигновена въздушна спирачка при нужда от екстрено прекъсване.

Джанти и гуми:
За обезпечаване на допустимо по-добро сцепление с пътната настилка, ALIENO ARCANUM има извънредно необятни предни и задни гуми (които са идентичен размер) монтирани на ALIENO роботизирани pre-preg карбонови джанти. STR (Street) модификацията се предлага с 21 " джанти и гуми размер 355/25ZR21, само че по избор са налични и гуми размер 325/30ZR21, а също и 20 " джанти и гуми размер 345/30ZR20. TRC (Track) модификацията се предлага с 20 " джанти и гуми размер 345/30ZR20, само че по желание са налични и 21 " джанти и гуми размер 325/30ZR21.

Race (RCE) модификацията се предлага с 19 " джанти и спортни сликове по избор на клиента.
Иновативните ALIENO роботизирани pre-preg карбонови джанти, с изключение на с ниското си тегло, неповторим дизайн, Center Lock закрепване, издръжливост и максимална устойчивост на извъртане, се характеризират и с роботизирана конструкция със защитни механизми и вградени датчици взаимодействащи си с интелекта на колата ( "извънземното "), за пророкуване и установяване на повреди в гумите, джантите и спирачките, и минимизиране на поражения при дисбаланс, загуба на налягане, изхабяване, прегряване, спукване или скъсване на гума по време на придвижване на колата. ARCANUM извършва непрекъсната реално-времева (real- time) диагностика на всичките си възли, включително гумите, джантите и спирачните си системи, като адаптира поведението си по отношение на положението им.

Наличност:
ALIENO създава ARCANUM единствено с предварителни потребителски поръчки, каквито вече приема. Всяка от колите се сглобява изцяло ръчно от екипа на ALIENO, но компонентите за колата се създават на високотехнологични машини във фабриката на ALIENO в България, която е в развой на изграждане и разширение.

Цена:
ALIENO ARCANUM е разполагаем за предварителни поръчки при следните базови цени: 750 000 EUR за версията RP2, 1 000 000 EUR за версията RP3, 1 250 000 EUR за версията RP4 и 1 500 000 EUR за версията RP5. Срокът за доставка варира от 18 до 30 месеца, според от избраната модификация (STR, TRC или RCE) и останалите предпочитания на клиента.

ALIENO създава и произвежда електрически хиперколи с футуристичен спортен дизайн с незабавен УАУ! / WOW! ефект, спортни благоприятни условия, роботизирани системи, активна аеродинамика, изкуствен интелект и феноменална мощ. Основано през 2015 със седалище в България, ALIENO създава хиперколи от бъдещето, издигнати върху страстта, визията и познанията на основателя си, CEO и CTO, Ахмед Мерчев. ALIENO електрически хиперколи имат брутално техническо предимство и са изцяло собствена in-house разработка на ALIENO Ltd, базирани на лични иновативни патентовани технологии. Името на бранда произлиза от италианската дума "alieno ", която значи "извънземно ". Тъй като електрическите хиперколи ALIENO са лична in-house разработка на ALIENO Ltd, това разрешава те да бъде създавани, подобрявани и усъвършенствани в рамките на компанията и да се подсигуряват и контролират директно техните високи технически параметри и нововъведения във всеки аспект. За реализиране на поставените цели, ALIENO залага на собствени новаторски технологични решения и ноу-хау, собствени производствени мощности и собствен талантлив R&D, индустриален и административен екип, с които се затваря целия цикъл, от концепцията до реализацията на завършените комерсиални артикули. В тази връзка, с изключение на разработка и производство на електрическите хиперколи, ALIENO изгражда и лична производствена фабрика с кампус, тестова писта и дизайнерско, изследователско и развойно (R&D) звено.
Фабриката на ALIENO, която е в развой на изграждане и разширение, е разположена в Туховища, България, единствено на 3.5 км разстояние от централата на ALIENO в Слащен, България.
За производството на ALIENO хиперколите, във фабриката на ALIENO към този момент са доставени първите KUKA 6-осни индустриални роботи.

Очаква се, в границите на идващите 24 месеца, ALIENO да показа от 8 до към 24 различни модели напълно електрически хиперколи, приблизително по един нов модел на всеки 1-3 месеци. Те ще се оферират на цени сходни на цените на дебютния първи модел ALIENO ARCANUM, като ще имат сходни на него механически и динамични характеристики, само че напълно различни екстериорни дизайни. С това ALIENO цели да обхване разнообразни дизайнерски стилове и съответно да разшири обсега на потенциалните си клиенти, предлагайки кола за всеки самостоятелен усет.

За разлика от други марки, ALIENO не се ограничава до съответен дизайнерски стил, а още през цялото време ще предложи модели във всеки от основните дизайнерски стилове, включително заоблени с меки форми, по-умерени и консервативни, нападателни форми с остри ръбове, брутално-агресивни и футуристични дизайни. Това е допустимо, тъй като всички ALIENO хиперколи са изцяло custom hand made (направени ръчно по поръчка) в малки серии, съобразявайки се с предпочитанията на всеки индивидуален клиент. Освен това, всички модели с един и същ жанр на тялото, да вземем за пример 2-door / 2-seater Coupe, се базират на една и съща основна модулна платформа, създадена и произведена от ALIENO, тъй че за промяната на екстериорния дизайн и предлагането на модели с друга визия, не е необходимо преправка на цялата поточна линия, което коства милиони, каквато нужда има при обичайните автомобилни производители.
Независимо от това многообразие, водещия дизайнерски жанр на ALIENO е агресивни форми с остри ръбове, с остри преходи между повърхнините, само че не претрупани, а елегантни. Основните цветове на бранда са синьо, черно, сиво и въглерод.

Въпреки разнообразието и разликите в дизайнерските стилове, DNA на марката е интегриран във всеки един от ALIENO моделите и обезпечава хиперкола от бъдещето с брутално техническо превъзходство. За застраховане на дейността си, ALIENO има настоящ отворен инвестиционен рунд, с който цели привличането на 2 млн. EUR външни инвестиции в подмяна на 10% дялово участие в компанията при настояща пазарна оценка на брада от 20 млн. EUR. Минималният възможен размер на инвестицията е 10 хил. EUR с които се получават 0.05% дял в компанията. Към Юли 2018, мажоритарен собственик на ALIENO е създателя, CEO и CTO, Ахмед Мерчев.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР