Alibaba Group Holding заяви, че ще реорганизира бизнеса си с

...
Alibaba Group Holding заяви, че ще реорганизира бизнеса си с
Коментари Харесай

Alibaba реорганизира бизнеса си, сменя финансовия директор

Alibaba Group Holding съобщи, че ще реорганизира бизнеса си с електронна търговия и ще размени финансовия си шеф. Това става на фона на яростна конкуренция, забавящо се развиване на стопанската система и затегнато контролиране, заяви Ройтерс от Шанхай.

Компанията ще сътвори две нови подразделения за онлайн търговия - интернационално и локално. Международното поделение за електронна търговия ще включва AliExpress, който е насочен към Европа и Южна Америка, както и Lazada и Alibaba.com, които са по-фокусирани върху продажбите на клиенти в чужбина. Второто направление ще бъде управлявано от Цзян Фан, който преди този момент отговаряше за главните платформи за търговия на дребно на компанията в Китай.

Глобализацията " ще помогне на Alibaba да завоюва нови размери при външната търговия и да търси нов капацитет за напредък, до момента в който Китай стяга регулациите ", сподели Дани Ло от Guotai Junan.

Китайското поделение ще включва двете съществени платформи за търговия на Alibaba, Tmall и Taobao. То ще бъде ръководено от Труди Дай, която преди този момент отговаряше за няколко платформи на Alibaba.

Компанията също по този начин разгласи, че заместник-финансовият шеф Тоби Сю от април ще размени Маги Ву на поста финансов шеф.
 Нови проблеми за Alibaba: компанията губи пазарен дял поради промени в потребителските настройки
Нови проблеми за Alibaba: компанията губи пазарен дял поради промени в потребителските настройки

Онлайн търговецът има все по-голяма конкуренция

Котировките на акциите на Alibaba на борсата в Хонконг се намалиха с 5,6% през днешния ден, след спада на акциите на Съединени американски щати в петък, и на фона на опасенията за по-строг регулаторен надзор в Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР