Alibaba Group Holding Ltd обяви плановете да инвестира 2 милиарда

...
Alibaba Group Holding Ltd обяви плановете да инвестира 2 милиарда
Коментари Харесай

Alibaba Group инвестира $2 милиарда в Турция

Alibaba Group Holding Ltd разгласи проектите да влага 2 милиарда $ в Турция. Президентът на китайския конгломерат Майкъл Еванс направи известието след среща в Истанбул с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Новината пристигна от изказване на турското му поделение Trendyol. Той уточни, че компанията към този момент е вложила 1,4 милиарда $ в страната посредством Trendyol - най-големият магазин за електронна търговия в Турция, съобщи Bloomberg. Alibaba има 76,1% дял от компанията за електронна търговия.

По думите на Еванс Турция има капацитета да се трансформира в една от водещите страни за експорт в бранша на електронната търговия, съгласно изказването

Trendyol доближи оценка от 16,5 милиарда $ през 2021 година, набирайки средства от вложители, като SoftBank Group, General Atlantic, Qatar Investment Authority и фондът на Абу Даби ADQ.

През 2021-а Турция стартира антитръстово следствие против Trendyol през 2021 година През юли висшият съд на Турция удостовери закон, затягащ регулацията на фирмите за електронна търговия, което е удар за компанията.

Законът лимитира разноските на фирмите за реклама и потреблението на потребителски данни, в случай че продажбите им надвишават дадените прагове. Решението имаше за цел да поддържа на по-малките компании за електронна търговия, с цел да имат опцията да бъдат конкурентноспособни след бързия напредък на пазара след пандемията.

Междувременни Антитръстовият орган на Турция санкции Trendyol с 2,3 милиона $, с претекста, че употребява данни на снабдители на трети страни, с цел да даде непочтено преимущество на личните си интервенции на дребно.

Общият размер на електронната търговия в Турция е повишен със 109% предходната година до над 800 милиарда лири. Близо една пета от всички покупки се правят онлайн, демонстрират данните на Министерството на търговията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР