Alfa Romeo ще се превърне в основния спонсор на Ф1

...
Alfa Romeo ще се превърне в основния спонсор на Ф1
Коментари Харесай

Alfa Romeo отново във Ф1, този път като партньор на Заубер

Alfa Romeo ще се трансформира в главния спонсор на Ф1 тима Заубер от идващия сезон като част от ново, дълготрайно техническо и финансово партньорство.
" Това съглашение със Заубер е забележителна стъпка към връщането на Алфа Ромео към Формула 1 след неявяване от над 30 години ", разяснява президентът на Fiat Chrysler и Ferrari Серджо Маркионе. Той загатна за сходни договаряния още в края на 2015-а. В момента Заубер е задвижвана от мотори на Ферари, само че се чака след сезон 2020 нови снабдители да влязат в шампионата, измежду които Alfa Romeo, Porsche, Aston Martin и Cosworth.

Алфа Ромео бе част от Формула 1 от 1950-а до 1988-ма година като снабдител на мотори и като конструктор, а негови водачи завоюваха купата при водачите два пъти – Нино Фарина и Хуан Мануел Фанджо. Още през първия си сезон във Формула 1 те влязоха в историята, окупирайки целия подиум в първото съревнование, извършено на " Силвърстоун ".



Освен тази договорка от Ферари се пробват да стартират водачи от своята младежка академия на Заубер. Става въпрос за Шарл Леклер, който завоюва купата във Формула 2 тази година, и за италианеца Антонио Джовинаци.

Заубер завършиха сезон 2017 на последното място при конструкторите с едвам пет записани точки. За разлика от последните сезони обаче отборът ще употребява най-новите задвижващи единици от Ферари, които ще се намират и в болидите на Себастиан Фетел и Кими Райконен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР