Алеята на бившата трамвайна линия и тревната площ пред посолството

...
Алеята на бившата трамвайна линия и тревната площ пред посолството
Коментари Харесай

Кметът на район „Изгрев“: Бул. „Драган Цанков“ и ул. „Н. Мирчев“ няма да бъдат преименувани

Алеята на някогашната трамвайна линия и тревната повърхност пред посолството на Русия в регион “Изгрев ” ще бъде именувана “ Алея Героите на Украйна ”, а пространството пред метростанция “Ф.Ж.Кюри ” - “ Площад Борис Немцов ”.

Това заяви в профила си във ФБ кметът на столичния регион " Изгрев " Делян Георгиев . Решението е било взето от непрекъснатата комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столичния общински съвет.

Ул. “Никола Мирчев ” и бул. “Драган Цанков ” няма да бъдат преименувани , осведоми още кметът, в чиито регион попада посолството на Русия в София.

" Моето предложение да се направи публично разискване по тази тематика , тъй като не е еднопосочно одобрявана в обществото и е добре да бъде чуто мнението на жителите , беше отхвърлено от общинските съветници на ГЕРБ-СДС и Демократична България ", добави Георгиев.

" Важно е за бъдещите ни връзки с две огромни славянски страни - Украйна и Русия. Едната подиграваме с “подкрепа ”, кръщавайки трамвайно трасе и морава на нейните герои , другата наскърбяваме с преднамерено и детинско държание. Политиката се трансформира, само че вредите от прибързаните и недомислени дейности имат дълго ехтене ", приключва поста на доктор Делян Георгиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР