Алея на книгата е най-голямото книжно изложение на открито в

...
Алея на книгата е най-голямото книжно изложение на открито в
Коментари Харесай

Ларгото на Варна се превръща в най-голямата книжарница на открито


" Алея на книгата " е най-голямото книжно ревю навън в България. Посетителите могат да се насладят на хиляди книжни заглавия и специфични оферти. Литературен ъгъл с богата културна стратегия чака деца и възрастни. 

Официалното разкриване ще е през днешния ден от 18:00 ч. в Литературния ъгъл по пешеходната зона на бул. " Сливница “ (в непосредственост до пресечката с ул. " Стефан Караджа “).

Традиционно Литературният ъгъл е обичана част от " Алея на книгата “. Именно там се организира богатата културна стратегия, която показва българската литературна сцена в цялото ѝ разнообразие. Събитията включват министър председатели на книги, срещи с писатели и преводачи, полемики. Има специфичен модул с интензивности и за най-малките читатели. 

По случай юбилейното десето издание на " Алея на книгата " - Варна, която води своето начало точно от морската столица, в програмата на Литературния ъгъл е поместено особено събитие, отдадено на грамотността и проведено в партньорство с Института за български език " Проф. Любомир Андрейчин “ при Българската академия на науките.

На 3-ти и 4 август от 15:00 до 18:00 часа Институтът ще взе участие в Културната стратегия с самодейността " Написаното остава. Пиши вярно! ". Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктуация, може да се подложи на диктовка или да реши езиков тест и да получи препоръки от млади учени от Българска академия на науките за най-често допусканите неточности. Всички ще получат стикери " Написаното остава. Пиши вярно! “, чието предопределение е да бъдат залепени върху върху табели или надписи на обществени места, в които са позволени правописни неточности. Най-успешно справилите се участници ще получат и други награди.

В знак на поддръжка към здравната система на града, Община Варна и Асоциация " Българска книга " провеждат кръводарителска акция под мотото " Капка кръв може да избави живот, прочетена книга може да промени живот “. Всеки, който се включи в кръводаряването, ще бъде " насърчен " с книга, подарък от българските издателства. 

Достъпът до всички събития в програмата на " Алея на книгата “ е свободен.

Работното време на " Алея на книгата " - Варна е всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

Културната стратегия на Литературния ъгъл се организира всеки ден от 18:00 до 21:00 часа.

" Радвам се, че тази прелестна самодейност се случва за следващ път във Варна и ползата на издателите и читателите се усилва. Алеята на книгата е едно от значимите събитие от културния календар на града ни, дружно с други начинания като фестивала  " Варна Лит “, съобщи на конференция кметът на Варна Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР