Алесандра Галони ще поеме поста на главен редактор в агенция

...
Алесандра Галони ще поеме поста на главен редактор в агенция
Коментари Харесай

За първи път Ройтерс ще има жена за главен редактор

Алесандра Галони ще поеме поста на основен редактор в организация " Ройтерс " от идната седмица. Тя ще е първата жена, оглавявала международната осведомителна организация в нейната 170-годишна история. Галони поема поста от Стивън Адлер, който се пенсионира.

47-годишната Галони съобщи, че е " разчувствана " от опцията да " управлява редакция от международна класа, цялостна с надарени, отдадени и вдъхновяващи публицисти ".

So honored to lead the best newsroom in the world!
— alessandra galloni (@aagalloni)

Родом от Рим и владееща четири езика, Алесандра Галони стартира кариерата си в италианската работа на " Ройтерс " и се причислява към организацията през 2013 година като редактор на бюрото за Южна Европа и по-късно става световен ръководещ редактор. В продължение на 13 години тя заема разнообразни позиции в " Уолстрийт джърнъл " в Ню Йорк, Лондон, Париж и Рим, специализирайки в областта на бизнеса и стопанската система.

" Във време, когато светът извънредно доста се нуждае от самостоятелна, безпристрастна публицистика, ние одобряваме съществено нуждата от разширение на опциите за всички наши клиенти. Алесандра ще направи тъкмо това. ", съобщи Стив Хаскър, президент и основен изпълнителен шеф на Thomson Reuters.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР