Ален Робер, известен като Френският Спайдърмен, се изкачи по фасадата

...
Ален Робер, известен като Френският Спайдърмен, се изкачи по фасадата
Коментари Харесай

Френският Спайдърмен с интересна акция и призив за мир в Хонконг

Ален Робер, прочут като Френският Спайдърмен, се изкачи по фасадата на небостъргач в Хонконг и разпростра банер с апел за мир, на фона на исторически безредици в китайския административен регион, съобщи БГНЕС.
57-годишният авантюрист, който е експерт по неразрешени изкачвания на високи здания, покори 68-етажния център Cheung Kong в основния бизнес регион на Хонконг. По време на изкачването той носеше знаме с флаговете на Хонконг и Китай, както и две стиснати ръце.

VIDEO: `Spiderman` scales Hong Kong skyscraper, unfurls `peace` banner.

Frenchman Alain Robert climbs a building in Hong Kong amid rising political tensions to unfurl a banner showing a handshake alongside emblems of the city and China pic.twitter.com/32xQ6ndpje
— AFP news agency (@AFP) August 16, 2019
Преди изкачването в изказване Робер сподели, че посланието му е " незабавен зов за мир и разговор сред жителите на Хонконг и държавното управление ".
От 10 седмици Хонконг е сцена на големи митинги за народна власт. Те бяха провокирани от законoпроект, който позволяваше екстрадиция на обвинени за закононарушения в континенталната част, само че прераснаха в по-широк апел за демократични права.
Движението съставлява най-голямото предизвикателство пред престижа на Пекин, откакто градът беше върнат от британците през 1997 година по силата на съглашение, което му разреши да резервира свободите си.
Засега нито Пекин, нито ръководството на Хонконг са създали огромни отстъпки от позициите си. Губернаторът на града Кари Лам отхвърля да подаде оставка, макар настояванията на протестиращите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР