Алексей Навални – руският опозиционер, който почина миналата седмица в

...
Алексей Навални – руският опозиционер, който почина миналата седмица в
Коментари Харесай

Навални отново е бил отровен, крият тялото му

Алексей Навални – съветският опозиционер, който умря предходната седмица в съветски затвор – още веднъж е бил токсичен с нервнопаралитичен сътрудник. Това твърди неговата брачна половинка Юлия, представена от международните организации, написа Факти.бг.

Юлия Навалная директно упрекна Владимир Путин и неговия режим за гибелта на Навални. Тя сподели, че съветските служби сега крият тялото на покойника, чакайки следите от Новичок да изчезнат.

Майката на Алексей Навални не е била позволена до моргата в съветския град Салехард, написа по-рано през днешния ден в обществената мрежа представителят на Навални Кира Ярмиш. " Единият от юристите безусловно беше избутан на открито ", съобщи Ярмиш и добави, че чиновниците на моргата не са поискали да отговорят на въпроса къде е тялото на Навални.

Навални, който от дълги години разкрива корупционни схеми на режим на Путин, през август 2022 година беше токсичен с Новичок от службите на Путин по време на полет в Руската федерация. По-късно беше превозен до болница в Берлин, където бе оздравял, само че реши да се върне във федерацията, с цел да продължи битката си. Още на летището при завръщането си беше задържан и пратен в затвор.

Тогава няколко лаборатории потвърдиха, че Навални е бил токсичен с нервнопаралитично вещество. Съпругата на Навални Юлия прикани поддръжниците му да не престават да се борят против Кремъл - още по-яростно, в сравнение с до момента.

Кремъл през днешния ден съобщи, че реакцията на Запада на гибелта на Алексей Навални е неприемлива. " Смятаме, че е безусловно недопустимо да се вършат такива, ами, искрено казано, неприятни изказвания ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Тези изказвания, несъмнено, не могат да нанесат никаква щета на нашия държавен глава ", сподели Песков. Коментарът му е изработен на фона на острите реакции по света след новината за гибелта на Навални. Разследването на гибелта на Навални продължава и се води в сходство с съветското законодателство, съобщи Песков. Запитан по какъв начин Путин е реагирал на новината за гибелта, Песков сподели: " Нямам какво да прибавя. "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР