Алексей Милер Рискове за транзита на руския газ към Европа

...
Алексей Милер Рискове за транзита на руския газ към Европа
Коментари Харесай

Газпром“: Няма риск за транзита през Украйна към Европа, ако няма тклоняване на газ


Алексей Милер

Рискове за преноса на съветския газ към Европа на фона на разногласието сред Газпром и Нафногаз Украйна няма да има, в случай че няма неразрешено отклонение на синьо гориво. Това сподели във вторник президентът на Газпром Алексей Милер на среща с съветския министър председател Дмитрий Медведев.

За преноса към Европа през територията на Украйна сега няма никакви опасности, в случай че, несъмнено, няма неразрешено отклонение от Нафтогаз Украйна, съобщи Милер, представен от ТАСС.

Газпром взе решение за разтрогне договорите си Нафтогаз Украйна, с цел да избегне милиарди долари санкции, които украинската страна възнамеряваше да изиска за оставащия период на деяние на контракта, сподели още Милер на срещата си с Медведев.

Очакваме, че процедурата по разтрогването на договорите с Нафтогаз Украйна ще отнеме година и полови - две, добави шефът на Газпром.

Газпром и Нафтогаз Украйна ни бива да отхвърлят никакви вид за по-нататъшно взаимоотношение, сподели Медведев.

" Естествено, никакви разновидности не трябва да бъдат отхвърляни. Става дума за полза, за успеваемост на контракта ", сподели съветският министър председател, представен от ТАСС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР