Александровската болница отхвърли твърденията, появили се в две електронни издания,

...
Александровската болница отхвърли твърденията, появили се в две електронни издания,
Коментари Харесай

"Александровска" с позиция: Доц. Оскар не е източвал НЗОК

Александровската болница отхвърли изказванията, появили се в две електронни издания, в които се показва, че доцент доктор Александър Оскар е " източвал Здравната каса с подправени хоспитализации ".

Пълната позиция на лечебното заведение:

" Във връзка с оповестена на 12.11.2021г. поръчкова публикация в информативен уебсайт, съдържаща погрешна информация, публикувана в следствие и в други медии, управлението на УМБАЛ " Александровска " ЕАД декларира: 

Началникът на клиниката по очни заболявания доцент доктор Александър Оскар не е " източвал Здравната каса с подправени хоспитализации ". 

В УМБАЛ " Александровска " ЕАД не са съставяни подправени документи за подправена хоспитализация на пациенти и не са създавани подправени истории на болестта. 

УМБАЛ " Александровска " ЕАД не е източвала средства от здравната каса. 

На доцент доктор Александър Оскар не е налагана възбрана за работа със здравната каса и за осъществяване на амбулаторна активност. Доц. доктор Александър Оскар не е назначен за консултант на шефа на лечебното заведение.

Доц. Александър Оскар е един от водещите експерти по детска офталмология и невроофталмология в България и с помощта на неговите старания на началник, клиниката по Очни заболявания в УМБАЛ " Александровска " се трансформира от едно от губещите в едно от най-успешните и печеливши звена в лечебното заведение. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР