Александрина Пендачанска декларира на официалния си профил в социалната мрежа,

...
Александрина Пендачанска декларира на официалния си профил в социалната мрежа,
Коментари Харесай

Пендачанска напуска Обществения съвет на БНР заради Волгин

Александрина Пендачанска заявява на формалния си профил в обществената мрежа, че напуща Обществения съвет на националното радио поради " дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин ".

Решението си Пендачанска взела след последното издание на " Политически НеКоректно " на Волгин.

Публикуваме писмото на Александрина Пендачанска до генералния шеф на БНР Милен Митев:

Уважаеми господин Митев,

Моля, считано от през днешния ден, 10 април 2022 година, да приемете оставката ми като член на Обществения съвет на Българско Национално Радио.

След серия разменени писма сред Вас и Обществения съвет и след последното издание на „ Политически неточно “, за жал установявам, че няма действителен резултат от нашето гледище дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат прекратени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на публичната медия от години. Чрез мненията и гостите, които кани, неговите излъчвания са се трансформирали в канал за разпространяване на дезинформация и подправени вести, от които се организира откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа агитация, която опонира на публичния интерес и задачата на Националното радио.

В изискванията на война, стартирана от съветската експанзия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е изключително обезпокоително. Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не искам името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и незаконния режим на президента ѝ, Владимир Путин.

С почитание, 10.04.2022 година
Александрина Пендачанска
СОФИЯ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР