Александра Тоткова записа със златни букви името си в българската

...
Александра Тоткова записа със златни букви името си в българската
Коментари Харесай

Александра Тоткова стана първата българка световна шампионка по спортно катерене

Александра Тоткова записа със златни букви името си в българската катерачна история. Тя стана първата ни международна шампионка, откакто победи в коронната си дисциплинираност - компликация, в предпоследния ден на международното състезание по спортно катерене за юноши и девойки в Далас (САЩ).
Прочетете още
Тя беше безапелационна в квалификациите и в полуфинала, а на финала още веднъж потвърди, че е над всички, направи топ на маршрута и сграбчи златото. Сара Копар от Словения беше другата състезателка във финала, която съумя да изкатери маршрута до горе, само че с първото си място в полуфинала Алекс завоюва купата в групата Youth A (16-17 г.)

Това е трети орден за Алекс от международни шампионати при девойките. Нейният комплект към този момент е цялостен след среброто и бронза през 2019 година в групата на 14-15 год. Това е и втора международна купа за България в катеренето след златото на Николай Русен в боулдъра при юношите до 15 години на шампионата на планетата във Воронеж (Рус) през 2021 година.

Днес надпреварата ще звърши с полуфинала и финала в компликацията за групата Youth B (14-15 г.) и юношите Youth A (16-17 г.) Четири български състезатели ще вземат присъединяване в полуфинала – в групата 14-15 година Валисия Мей при девойките, Боян Киров при юношите, при 16-17 година юноши Слав Киров и Николай Русев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР