Александра Жекова заяви, че подготовката ѝ за зимните олимпийски игри

...
Александра Жекова заяви, че подготовката ѝ за зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Сани Жекова: Трудно е! Плащаме големи суми в чужбина и се молим на колеги

Александра Жекова съобщи, че подготовката ѝ за зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг върви мъчно, защото в България няма задоволително уреди за подготовка. Минути откакто завоюва дребния край в дисциплината спийд бордъркрос на Световната купа в Банско, тя разкри, че ѝ се постанова да заплаща огромни суми за подготовка в чужбина и да чака предложения от тимовете на своите съпернички.

" Направихме стратегия най-много. Няколко пъти загатнах през лятото, че имах травма на глезена във значими моменти. Въпреки това успяхме да не изоставаме. Реално нашият проблем е, че няма с какво да бъдем една крачка напред пред моите съпернички. С неимоверни старания се опитваме да ги гоним. Не им се даваме елементарно, само че от време на време не се получава. Все още липсва повсеместен екип, нямаме затворено трасе, на което да можем да се приготвяме и това рано или късно се демонстрира в спортните резултати. За нас е мъчно, тъй като би трябвало да плащаме доста огромни суми в чужбина, да се молим на сътрудници, с цел да можем да работим с тях. Тук е моментът да изразя голямата си признателност на Австралия и Австрия, които ни поканиха на предолимпийската си подготовка. Добре, че са тези положителни хора, с цел да свършим добър размер от работа във значим интервал ", сподели Жекова.

Тя остана 7-ма, откакто отпадна на полуфинала. За Жекова следва още един старт в Германия, преди да замине за Южна Корея, където на 9 февруари започват Игрите.

" Искаше ми се класирането да е по-добро, да вземам участие на огромния край. Направихме всичко допустимо и в тренировките, само че с тези непосредствени промени на трасето, беше в действителност доста мъчно и както видяхте, и най-хубавите допускаха неточности. Трябваше доста деликатно да се усети скоростта, да бъдем доста прецизни, тъй като всеки сантиметър беше от голяма важност. Все отново мисля, че се получи едно ужасно съревнование. Публиката беше неповторима и това, което те ни подаряват на нас като състезатели, е несравнимо с нищо ", сподели тя.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР