Александра Фейгин ще работи с нов хореограф през следващия сезон,

...
Александра Фейгин ще работи с нов хореограф през следващия сезон,
Коментари Харесай

Александра Фейгин сменя хореографа си

Александра Фейгин ще работи с нов хореограф през идващия сезон, заяви треньорката на фигуриската Ина Лутай. Сестрата на двукратната международна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова поддържаше състезателката си от София, защото не пътува за Япония.

„ Много съм удовлетворена, тъй като последните два сезона бяха извънредно тежки за нея. Тези шест месеца, през които не тренира си оказаха въздействие. Смятам, че изиграването чисто на скоковете, без безусловно никакво наказване от съдиите, е голям триумф за нея. Това й дава една убеденост, че занапред най-хубавите й класирания предстоят ", сподели за БНР Лутай след 24-о място на Фейгин на Световното състезание по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

" Сега ще й дадем отмора от една седмица и по-късно започваме работа по новите стратегии. В момента доста в детайли проучвам безусловно всеки хореограф, който работи на международно равнище, който слага стратегии на звездите във фигурното пързаляне. Искам да избера хореограф, с който тя да работи през идващия сезон. Чудя се, на кой тъкмо да се спра ", добави сестрата на Албена Денкова.

До в този момент Александра Фейгин работеше с съветския хореограф Никита Михайлов.

" Говорих с Андрей, който е със Саша в Япония. Точно преди волната стратегия тя е отишла при него с молба да опитва четворен дебелак. Споделила е, че леда я изхвърля извънредно добре. Направила е 5-6 опита, макар че не е заложен в програмата й. Андрей сподели, че някой са били сполучливи. За това в този момент ще желая диалог с федерацията. Ще упорствам, когато при започване на сезона заледяват пързалката в Зимния замък, да извикат експерт от чужбина или пък човек, който схваща от съставките, които би трябвало да съдържа леда, с цел да може той да бъде добър за самостоятелно фигурно пързаляне. За нас това ще бъде доста значимо ", добави треньорката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР