Александър Зверев трябваше да пропусне втората половина от миналия сезон,

...
Александър Зверев трябваше да пропусне втората половина от миналия сезон,
Коментари Харесай

Няма втори пореден успех: Зверев преклони глава пред шампиона от Sofia Open на Купа Дейвис

Александър Зверев трябваше да пропусне втората половина от предишния сезон, откакто скъса кръстни връзки в полуфиналния си мач на Ролан Гарос. Той възобнови спортна активност по-рано през тази година на шампионатите в Австралия, където записа 3 загуби в общо 4 изиграни срещи, като самият той показа, че е наясно по какъв начин не е реалистично да чака високи резултати толкоз скоро след завръщането си.

През вчерашния ден германецът даде положителни сигнали в дуела си против Стан Вавринка от квалификационната фаза на Купа " Дейвис " и се поздрави с двусетов триумф, само че през днешния ден някогашният №3 в света не съумя да се оправи със съпротивата на международния №53 Марк-Андреа Хюслер и инкасира проваляне с 2:6 6:7(4). По този метод първенецът от Sofia Open 2022 изравни общия резултат в дуела сред Германия и Швейцария, изходът от който ще се реши в мач на двойки.

Дебютната част протече под цялостната доминация на Хюслер, който с помощта на мощния си начален удар и отличните си изяви наоколо до мрежата бързо взе преднина от пробив и 3:1. От своя страна, германецът допускаше щедро количество непредизвикани неточности, които в допълнение подкрепиха швейцарския тенисист в това да реализира втори пробив и да затвори сета в своя изгода.

Във втората част Зверев доста увеличи интензитета в своите удари и все по-често го виждахме да заема водеща позиция в разиграванията. Въпреки това Хюслер дочака подобаващия миг, в който да нанесе своя удар, реализирайки пробив в деветия гейм за 5:4. Точно когато сервираше за продобиване на мача обаче, международният №53 изигра най-слабия си сервис гейм от началото на дуела и разреши мигновен рибрейк на нула. Така се стигна до тайбрек, в който вездесъщият начален удар на Хюслер в композиция с дълбокопласираните му форхенди го изведе до преимущество от 6:3 точки, а напълно скоро и до крайната победа.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР