Александър Зверев през вчерашния ден постави основите на победоносното начало

...
Александър Зверев през вчерашния ден постави основите на победоносното начало
Коментари Харесай

Предстои ни сблъсък в тежка категория: Зверев продължи победния си ход и ще срещне Беретини

Александър Зверев през вчерашния ден сложи основите на победоносното начало на акцията си на Уимбълдън, като още през днешния ден трябваше да се завърне назад на корта за срещата си от втория кръг, в която продължи отличното усещане по собствен адрес и продължава напред в All England Club. Германецът имаше задачата да се изправи против квалификанта Йосуке Ватануки, от който позволи да изгуби един сет, само че резервира нужната централизация и се наложи в четири елементи - 6:4 5:7 6:2 6:2. По този метод олимпийският първенец подсигурява мястото си в третия кръг на конкуренцията, където в един от конфликтите, приковаващи погледите ни, ще срещне някогашния финалист върху " свещената трева " Матео Беретини.

Началото на дуела бе напът да се окаже повече от позитивно за Саша, който на бърза ръка се снабди с два брейкбола на сметката си, само че японецът в тези минути потвърди, че е изпипал до съвършенство способа сервис-мрежа и оцеля. Въпреки това, то съмненията на международния номер 116 в разиграванията бяха прекомерно елементарно забележими, откакто той постоянно допускаше неточност още в градежа на своите офанзиви и Зверев не пропусна да се възползва от шанса си в петия гейм, когато реализира пробив, донесъл му след това триумфа в откриващия сет.

Втората част пък значително се трансформира в лишена от конспирация, поради обстоятелството че двамата състезатели онагледиха класата на своите сервиси и въпреки германецът да позволи известни съмнения след двойна неточност, то откри ритъма си и отрази брейкбол, с което резервира паритета недокоснат. С отминаването на този миг господството на подаващите бе възобновено и по всичко личеше, че ни следва да следим тайбрек, но неочакван спад в нивото на олимпийския златен медалист от Токио означаваше три следващи грешки от неговата ракета и Ватануки като на смешка поведе с 0:40 в заключителния 12-и гейм, с цел да оползотвори последната си опция от трите сетбола и равенството в обособените сетове бе възобновено.

Още на старта на третата част " щастливият губещ " позволи съществени пробойни в играта си, най-голямата от които бе неналичието на първия му сервис, при което второто му подаване се трансформира в лесна плячка за мощните ретури на международния номер 21, който все по-уверено пласираше печеливши удари и поведе с пробив. Оттам насетне тонусът в представянето на самурая доближи още по-ниски равнища, до момента в който Зверев показва разликата в класите сред себе си и Ватануки, дублирайки преднината си в резултата, посредством което възобнови водачеството си в конфликта.

Световният номер 116 насочи всичката си останала сила в търсенето на ранен пробив при започване на четвъртата част, като проектът му бе напът да просъществува и той си обезпечи брейкбол след топка в мрежата от ракетата на германеца. Изправен до стената в този миг, 19-ият подложен в схемата пласира серия от безпощадни сервиси, с цел да отстои подаването си, като след това взе всичко в свои ръце и наложи безспорното си предимство на корта, печелейки пет от идващите шест гейма, с което постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР