Александър Зверев изживя същински кошмар през миналата година на Ролан

...
Александър Зверев изживя същински кошмар през миналата година на Ролан
Коментари Харесай

Все по-уверен: Безкомпромисен Зверев загуби само 7 гейма по пътя си към третия кръг в Париж!

Александър Зверев изживя истински призрачен сън през предходната година на Ролан Гарос, когато в мач от полуфиналите огъна глезена си и трябваше да пропусне остатъка от сезона. Въпреки случилото се обаче германецът демонстрира забележителна убеденост при завръщането си на кортовете в Париж и през днешния ден си подсигурява място в третия кръг на шампионата, без да загуби нито сет по пътя си. Във втория си мач поставеният под номер 27 в схемата се изправи против международния №86 Алекс Молчан, който обаче не съумя да му окаже сериозна опозиция, и любимецът се поздрави с крайния триумф след крайното 6:4 6:2 6:1, а в идващия стадий ще спори с 12-ия в схемата Франсис Тиафо.

От самото начало на срещата играта бе водена от миналогодишния полуфиналист, който пласираше ударите си по цялата широчина на корта и безпроблемно поемаше самодейността, принуждавайки съперника си да влиза в глуха отбрана. Уинърите от ракетата на Саша изобилстваха, а това го изведе до пробив още в първия гейм, който след това с помощта на извънредно солидния си начален удар безпроблемно опази до края на сета, с цел да излезе напред в обособените елементи.

Вторият сет пое в същата посока, защото германецът съумяваше да нападна чудесно слабите места на противника и да взима предимство. Сценарият от откриващата част се повтори, като някогашният №3 проби още на старта, което му разреши да има пълен комфорт в дейностите оттова насетне. Зверев надиграваше съперника си по всеки един параметър, а с течение на времето словакът изглеждаше все по-безпомощен против честите офанзиви на любимеца, който скоро осъществя нов пробив и удвои преднината си в общия резултат.

Статуквото на корта не претърпя смяна и в третата част, където Саша продължи да има цялостен надзор върху всичко протичащо се. Той небрежно реализира два брейка, изграждайки си стабилен задатък от 4:0, след което бе единствено въпрос на време да завърши триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР